Уорън РайанУорън Райан представи в България най-новия си проект - "До Върха" или Как да постигнем равновесие между кариерата и личния живот и да бъдем еднакво успешни навсякъде.

Уорън Райан е носител на наградата Back to Black към БАФТА ( BAFTA ), връчена му от британската академия за филмово и телевизионно изкуство. Той обучава хиляди хора в сферата на личностното и емоционално израстване. Има повече от 80 хиляди последователи в социалните мрежи, снима филми и води десетки лекции из цяла Великобритания. Следващите му изяви са в Ню Йорк, Абу Даби, Ангора.

Новият проект на Уорън стартира през декември по ITV UK. Там лектори ще бъдат известни лидери в бизнеса, един от които ще е именно Анна Ярамбойкова. Тя е мениджър продажби и изпълнителен директор на A.B.C. Communications Group UK Разработва планове за бизнес проекти на стартиращи компании, банки и ритейл компании. Провежда индивидуални програми за постигане на целите и бизнес развитие на Острова.

Уорън Райан даде интервю за b2b Media.

- Какъв е първият ви съвет към българите във връзка с тяхната мотивация?

На първо място бих им казал да бъдат внимателни за ежедневната си рутина. Това, което въприемат и правят всеки ден, произвежда резултати. Инвестирай в себе си толкова, колкото би искал другите да инвестират в теб.

- Кои са били вашите мотивационни учители?

Едно име ще спомена от многото – това на Тони Робинс.

- Как бихте могли, за една оценявана като песимистична нация, да помогнете да си промени умствените нагласи?

Погледнете какво правят големите корпорации по света. За да реализират успешни продажби, те изучават поведението на хората и след това успяват да му повлияят. Харчат се много пари, за да се разучават навици, поведенчески модели и т.н. и в крайна сметка да се установи какво им влияе. Дори и да не можем пряко да използваме техните формули, бихме могли да обърнем повече внимание на поводението си и да пренесем някои неща в семейството или в професионален план, за да се подобрят нещата.

- Лично Вас какво може да ви извади от негативността?

В началото на кариерата си изучавах емоцията, вибрациите, онова, което ме кара да се чувствам по начина, по който се чувствам. Проучвах как емоцията влияе върху психиката. Установих, че начинът да се повлияе на емоцията е именно, когато се изучава. Диамантът се създава под напрежение – така е и с психиката.
Израснах в бедно семейство с разделени родители – наркоманията и депресията ни съпътстваха. Самият аз преживях депресия от най-тежка, клинична форма със самоубийствени мисли. Тогава осъзнах, че това не е изходът. Вместо това започнах да се запознавам с емоциите и смених фокуса си – това генерира различен заряд и в крайна сметка донесе стойност на дългосрочните ми цели, а без тях сме загубени. Не напразно, когато някой кандидатства за работа в голяма западна компания, последният въпрос задължително е, къде се вижда след десетина години или дори в края на живота си. Когато гледаш дългосрочно, всъщност осъзнаваш защо си тук.

- Черпите ли опит от най-мъдрата книга – Библията?

О, да. От Библията съм почерпил много – възприел съм я като своята книга и съм основал ценностите си на нея. Работейки с клиентите в морален аспект, тази перспектива на Библията е много важна.

- Откъде идва вдъхновението Ви?

Първото ми вдъхновение е от Бог, от Него е и ценностната ми система. Първоначално исках да стана професионален футболист, но после осъзнах, че винаги съм искал едно нещо – да работя в полза на хората и това явно е програмирано в мен.

- Случва ли се да не успеете да помогнете на някой?

Да, разбира се, че се случва. Винаги казвам на хората, че аз им давам инструментите и материалите, но не мога да построя къщата вместо тях. Бих могъл да нахраня само гладно бебе, но на такова, което е наситено, не мога да помогна. Трябва да ви кажа, че не се уморявам да върша това, което върша и смятам да го правя до края на живота си. Открил съм, че ако даваш на хората любов и внимание, те ще те възнаградят.

Вижте още: