Глобалният пазарен лидер на работни пространства IWG разширява дейността си в България  с четири нови локации в София и три – в Пловдив

IWG, най-голямата глобална компания за споделени офис пространства с брандовете Spaces и Regus, обяви предстоящото откриване на седем нови локации в България, в линия с ангажимента си за революционизиране на начина, по който хората работят. Новите локации включват четири модерни споделени работни пространства в София и три в Пловдив с брандовете Regus и HQ. С новите пространства, присъствието на IWG обхваща общо четиринадесет локации за България, като девет от тях се намират в София, а останалите пет – в Пловдив. За в бъдеще компанията заявява интерес да разшири присъствието си и в други ключови градове в страната.


В резултат на пандемията, концепцията “хибридна работа” придоби огромна популярност, позволявайки на служителите да разпределят работното си време между офиса на компанията, в която работят, локалните и гъвкави споделени работни пространства, както и домовете си. Този иновативен подход не само повишава продуктивността, но предоставя по-устойчива работна среда, както за хората, така и за планетата.

“По време на пандемията си поставихме за цел да улесним хората от натоварващото пътуване до работното им място. В резултат на това, хибридната работа безспорно е предпочитано решение за милиони хора, тъй като разпределят работното си време между офиса на компанията, работни пространства и дома си. Това от своя страна повишава продуктивността на бизнеса, като същевременно създава по-устойчив начин на работа, както за служителите, така и за планетата. Разглеждайки тенденциите за 2023 г., става ясно, че предстоят още промени, тъй като работното ни ежедневие е повлияно от иновации и нови идеи в различни области, като устойчивост, технологии, подбор на персонал, производителност.”, подчерта значението на тази трансформация в “Прогноза за работата” за 2023 година Марк Диксън, изпълнителен директор на IWG plc.

Глобалният пазарен лидер на работни пространства IWG разширява дейността си в България  с четири нови локации в София и три – в Пловдив


Новообявените локации в IWG са предназначени за различни бизнеси - от старт-ъп компании, малки и средни предприятия, до големи мултинационални компании. Всяко пространство ще предоставя професионална и вдъхновяваща работна среда, специално създадена, за да отговори на нуждите и амбициите на своите ползватели.

Дати за откриване на новите локации:

Regus Christopher Colombus Sofia – септември 2023 г.

• Regus BSR Sofia – януари 2024 г.

HQ Labirint Sofia – февруари 2024 г.

HQ Atrim Plovdiv – декември 2023 г.

• HQ Sienit Trakia Economic Zone Plovdiv – март 2024 г.

• HQ Flavia Business Park Plovdiv – март 2024 г.

• Sofia Emblem – края на 2024 г.

Regus Christopher Colombus Sofia, с предстоящо откриване през м. септември 2023 г., е динамично работно пространство, разположено в район “Искър”. Със своите гъвкави работни решения и удобства, то предоставя идеалната среда за бизнеси, които желаят да увеличат своята продуктивност и активности. С развита транспортна инфраструктура, включително автобуси, трамваи, влакове, новото работно пространство създава удобство за всички, които ще го използват. Друго международно предимство е близостта му до Летище София, което го прави идеално място за бизнеси, които целят да привлекат глобални партньори.

Глобалният пазарен лидер на работни пространства IWG разширява дейността си в България  с четири нови локации в София и три – в Пловдив

Планирано е и отварянето на Regus BSR Sofia през м. януари 2024 г. в район “Христо Смирненски”. Този модерен офис парк ще разполага с две сгради от най-висок клас, с наемна площ общо над 30 000 кв. м. Пространствата са създадени така, че да осигурят на своите наематели максимален комфорт и ефективност в работата. С най-модерните системи и оборудване, паркът осигурява безпроблемна комуникация със сърцето на София, както и бърз и лесен достъп до други услуги и удобства. Целта на IWG е да създаде уникална по рода си бизнес среда, която позволява на компаниите да избират офиси, които най-добре отговарят на техните нужди.

Богатата гама от локации в столицата се допълва и от HQ Labirint Sofia, който отваря врати през м. февруари 2024 г. Това съвременно работно пространство предлага множество удобни транспортни връзки за улеснение на служителите, включително метростанция в близост. Офисът HQ Labirint Sofia разполага с красива тераса с изглед към Западен парк, което от своя страна допринася за вдъхновяваща и продуктивна работна атмосфера. Напълно обзаведените зали за срещи, зони за съвместна работа и пространства за почивка насърчават безпроблемната колаборация и работа. Срещу офиса се намира и Sofia Mega Mall, който предлага множество опции за хранене и пазаруване след работа.

За още по-голямо разнообразие, Sofia Emblem ще отвори врати в края на 2024 г. Местоположението на сградата предлага удобна локация за служителите, тъй като се намира на “Околовръстен път“ 23А в близост до две основни пътни артерии в гр. София. Офисите ще се намират на два етажа от сграда с обща площ от 1200 м2. Проектът се реализира с нов партньор на IWG, който е предприемач в строителния бизнес и ще повери управлението на центъра на IWG.

Глобалният пазарен лидер на работни пространства IWG разширява дейността си в България  с четири нови локации в София и три – в Пловдив

Междувременно в Пловдив през м. декември 2023 г., IWG представя HQ Atrim Plovdiv. Умно и адаптивно работно пространство, разположено в Южната част на Индустриалната зона на града. Офисът предоставя на бизнесите вдъхновяващата работна обстановка във втория по големина град в България, който е добре познат с икономическото си значение, транспортни връзки, образователни центрове и богатото си културно наследство. Удобство на локацията за местни и международни връзки се допълва от близостта до автобусни спирки, както и международно летище Пловдив.

Разширяването на IWG в Пловдив представя и две допълнителни локации, които ще отворят врати през март 2024 г.: Sienit Trakia Economic Zone Plovdiv и HQ Flavia Business Park Plovdiv. Офисът Sienit Trakia Economic Zone използва предимствата на най-големия индустриален проект в Източна Европа със стратегическо разположение само на 6 км от центъра на гр. Пловдив и на 4 км от магистрала „Тракия“. Благодарение на успешния модел на публично-частно партньорство ТЕЗ (Тракия икономическа зона) се отличава с изпълнението и координацията на местните и държавни власти, образователни институции, асоциации и бизнес общности.

По същият начин HQ Flavia Business Park Plovdiv, разположен в южната част на града, предлага директен достъп до центъра и Околовръстния път на гр. Пловдив. Локацията е удобна и стратегически достъпна за работа от всички точки на града и околностите, включително Асеновград, Марково, Белащица, Ягодово, Брестник. В непосредствена близост до офиса служителите разполагат с плувен комплекс и спортна зала - още едно предимство за лекотата и удобството на работното място.

Собствениците на сградите решиха да инвестират в платформата на IWG, за да увеличат значително печалбите от пространствата си в следствие на бързо нарастващото търсене на хибридния начин на работа. IWG инвестира средно 50 милиона паунда на годишна база в своята платформа, за да предостави на своите партньори цялата си експертиза, заедно с дизайн, оборудване, маркетинг и търговски ресурси.

С тези стратегически откривания, IWG има за цел да даде възможност на бизнеса в България да избира работни пространства, които съответстват на техните цели, насърчавайки личната производителност и предоставяйки както финансови, така и стратегически предимства.

Вижте още: