Сделка на Lion’s Head с Deloitte е сред най-мащабните договори за наем на пазара за офисни площи в Букурещ

Орегон Парк ще продължи да предоставя офис пространства на компанията и нейните над 2000 служители.

Базиран в София, Lion's Head е стратегически инвеститор във висок клас недвижими имоти и офис сгради в Централна и Източна Европа в т.ч. емблематични сгради като Megapark и Polygraphia Office Center в София и Oregon Park в Букурещ, обяви удължаването на договора за наем с трите центъра за услуги на Deloitte в Oregon Park в Букурещ. Неотдавнашното подновяване на договора за 12 500 кв.м. е една от най-важните сделки на местния пазар за второто тримесечие на 2023 г.


Oregon Park е основният актив на Lion's Head в Румъния, включващ три офис сгради от клас А, осигуряващи приблизително 70 000 кв. м. офисно пространство и 12 000 кв. м. озеленени площи.

Разположен в най-важната бизнес зона на Букурещ – Floreasca–Barbu Văcărescu, Oregon Park е поел реален ангажимент за устойчивост чрез технологии за нулев въглероден отпечатък, енергийно ефективни строителни системи и рециклируеми материали, за което комплексът получи сертификат BREEAM Excellent, както и стандарт WELL Health & Safety. Сред наемателите в Oregon Park са успешни местни и международни компании вкл. Oracle, BNP Paribas, Philips, Gewiss.

Над 2000 служители на трите центъра за услуги на Deloitte – Deloitte Tehnologie, Deloitte Support Services и Deloitte Shared Services – ползват офис пространства в Oregon Park, което превръща подразделенията на консултантската компания в едни от големите наематели в ключовия за Lion's Head комплекс в региона.

„Щастливи сме да обявим удължаването на договора за наем с Deloitte в Oregon Park, Букурещ. Това е огромна стъпка напред за нас и една от най-значимите сделки в нашето регионално портфолио през изминалото тримесечие на 2023 година. Oregon Park продължава да бъде не само ключов актив за Lion's Head, но и идеално офис пространство за водещи компании като Deloitte, които споделят нашия ангажимент към устойчивост и високи стандарти на работна среда. Очакваме с нетърпение да продължим успешното сътрудничество и да подкрепим растежа и развитието на Deloitte в региона“, казва Таня Косева-Бошова, управляващ директор и партньор в Lion's Head.

Трите центъра за услуги, разположени в Oregon Park, предоставят професионални услуги в областта на информационните технологии, одита, данъците и правните въпроси, за да подкрепят клиентите на Deloitte на основните пазари в Европа, Близкия изток и Африка.

Консултант по сделката е Knight Frank Romania.

Вижте още: