BILLA България и Фондация „Конкордия“ проведоха акция по почистване на Природен парк „Витоша“

Търговската верига и дългогодишният ѝ партньор събраха 9 чувала с отпадъци

На 14 май 2022 г. служители на BILLA България обединиха усилия с деца и младежи от Фондация „Конкордия България“ и проведоха акция по почистване на района на Природен парк "Витоша" в местността Копитото. Като резултат, търговската верига и Фондацията събраха 9 чувала с отпадъци.

Вече 10 години BILLA подкрепя социалните дейности в детските центрове на Фондация „Конкордия България“, като доброволческият уикенд е само част от цялостната стратегия на компанията за подкрепа на инициативите с голямо обществено значение. Екипът на BILLA България посвети времето сред природата, за да подпомогне на младежи и деца в придобиването на нови знания и умения като насърчи отговорното отношение към другите, социалното и образователно развитие на момчетата и момичетата.

Търговската верига е доверен партньор на организацията от 2012 г. В началото на 2022 г. BILLA подкрепи каузата на Фондация „Конкордия“, като направи дарение на стойност 10 000 лева. То обезпечи дейностите, насочени към социалното и образователно развитие на 10 момичета и момчета, лишени от родителски грижи, на възраст от 7-15 години, които са настанени в Детската къща на организацията в гр. Божурище.

Освен на национално ниво, BILLA подкрепя и част от мрежата на организацията в обществена полза „Конкордия Социални проекти“ в Австрия.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...