Еndava назначава роксана кърку за регионален мениджър операции за централна Европа

ДАРИУС ЩЕФАН ПОЕМА ПОСТА УПРАВИТЕЛ НА КОМПАНИЯТА ЗА БЪЛГАРИЯ

Endava, британският доставчик на иновативни технологични услуги с 4 развойни центъра в България и глобално присъствие в Австралия, Латинска Америка, Обединените арабски емирства, Обединеното кралство, САЩ, Сингапур и Централна Европа, назначава Роксана Кърку на позицията регионален мениджър за операциите на компанията в Централна Европа (България, Молдова и Румъния). Преди да поеме този пост, Кърку управлява успешно центъра на Endava в Букурещ през последните три години.

Роксана Кърку има богат лидерски опит и през 2023 г. ще поеме управлението на операциите за Централна Европа от Клаудиу Константинеску. Роксана работи в Endava от десет години и е ръководила сложни проекти и програми, клиентски проекти и развойни центрове. Освен това е участвала в широк набор от стратегически разработки, които Endava реализира на регионално ниво през последните години.

„За мен е чест да поема тази нова роля в компанията, на която посветих последните десет години, и се радвам да отворя нова страница в работата си, като си поставям за цел да спомогна за увеличаване на стойността, която предоставяме на нашите клиенти и да предложа нови възможности за растеж за нашите колеги“, посочва Роксана Кърку, регионален мениджър за Централна Европа на Endava.

„Бих искала да благодаря на моите колеги от Букурещ, които бяха до мен през последните години и без които нямаше да достигна този важен етап в моята кариера. Endava е бързо развиваща се компания и моята роля тук е да помогна за разширяването ѝ чрез привличане на нови таланти и осигуряване на по-добро изживяване за нашите служители“, допълва тя.

Endava също така обяви, че ще въведе нова структура за регионално управление в началото на следващата фискална година. Тя включва Реми Саву, който ще продължи да управлява Адриатическия регион (Босна и Херцеговина, Северна Македония, Словения, Хърватия и Полша) и ще работи в тясно сътрудничество с Роксана Кърку за съгласуването на операциите в Адриатическия регион и Централна Европа.

Трима нови национални мениджъри ще се присъединят към регионалния екип: Дариус Щефан за България, Вячеслав Панфил за Молдова и Даниел Циру за Полша. Румъния е изключение в региона, където съществуващите развойни центрове и сателитни компании са групирани в четири клъстера като междинна стъпка към създаването на национално интегрирана структура.

Еndava назначава роксана кърку за регионален мениджър операции за централна Европа

„Endava продължава растежа си в България, правейки дългосрочни инвестиции във всички градове, в които оперираме. Работя с екип професионалисти, с които ще продължим да налагаме високия стандарт на работа и ценности, с които компанията ни е известна в глобален мащаб,“ споделя Дариус Щефан, мениджър на Endava България.

„Осъществяваме тази цел благодарение на два основни фактора: увеличаване броя на клиентите и проектите, по които работим – над 95% е удовлетвореността на клиентите ни, като същият процент се връща при нас за разработване на нови проекти. Вторият фактор е удовлетвореността на хората – над 40% от новоназначените служители в Endava България идват като препоръки на настоящи служители, което говори достатъчно добре за нашата корпоративна култура и реда на работа.

Това, с което сме най-известни и ни отличава от конкурентите на всички пазари, на които оперираме, е, че инвестираме в развитието на нашите хора и им помагаме да бъдат възможно най-добри, като развиват кариерата си, работят в международни екипи, обменят непрестанно опит и реализират успешни технологични проекти за глобални лидери.“

В момента над 5000 служители на Endava са базирани в Централна Европа (България, Молдова и Румъния) и работят за различни клиенти в сектори като обработка на плащания, финансови услуги, TMT (технологии, медии и телекомуникации) и логистика. Endava непрекъснато разширява своя екип като една от най-големите софтуерни компании на местния пазар и един от най-търсените работодатели.

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...