Николай Матеев е новият ръководител Фармацевтични продукти за Байер в България

От октомври 2022 г. Николай Матеев поема позицията Ръководител Фармацевтични продукти за Байер България. Досегашният Търговски директор на направлението за Румъния, България и Молдова Хорхе Левинсон продължава професионалното си развитие в Байер Фармацевтични продукти на позиция Маркетинг мениджър за регион Южно Средиземноморие и Черно море, който включва България, Румъния, Молдова, Гърция и Украйна.

Николай Матеев се присъединява към Байер България преди девет години като Продуктов мениджър „Онкология“. След това се развива като Ръководител отдел „Болничен Пазар“ до 2020 г., когато поема позицията Ръководител на отдел „Маркетинг“ в направление „Фармацевтични продукти“ за Бълагрия. Николай има диплома по фармация от Медицински Университет София и такава по маркетинг от УНСС.

“Водени от мисията на Байер „Наука за по-добър живот“, ние ще работим за осигуряване на достъп до нашите иновативни лекарствени продукти в България и развитие на среда, в която хората могат по-ефективно да се грижат за собственото си здраве“, каза Николай Матеев.

Направлението Фармацевтични продукти на Байер се фокусира върху лекарствата, отпускани по лекарско предписание в терапевтичните области кардиология, онкология, гинекология, хематология, офталмология, женско здраве, клетъчни и генни терапии. Портфолиото на направлението включва продукти, които са сред водещите в света за техните показания. Мисията на Фармацевтични продукти е да проучва, разработва, произвежда и предлага на пазара иновативни продукти, които подобряват здравето на хората по целия свят.

Вижте още: