Системният интегратор ССАРМ отбеляза 10 успешни години на пазара с поредица от инициативи за българските деца

Българската компания полага грижи за опазването на околната среда в духа на социално отговорната си политика

Осем дръвчета от вида сребрист смърч засадиха ръководството и служителите на ССАРМ с помощта на своите деца в парка на квартал „Младост“- 3 в София. Инициативата се проведе и в град Трявна, в сътрудничество с децата от SOS Детски селища България. Зелените кампании се състояха в пролетните дни на 15 април – в Трявна и на 21 април – в София.

ССАРМ се позиционира като социално отговорна компания, която полага усилия да подобри условията на обществената среда, да даде добър пример на подрастващите и да ги увлече в полезни за всички действия в духа на своите корпоративни цели.

За успешното провеждане на засаждането в София, компанията разчиташе на отзивчиво съдействие от страна на служители и експерти от Дирекция "Зелени системи" на Столична община и отдел „Екология“ на район "Младост". Изборът на мястото за залесяване не е случаен, тъй като офисът на фирмата се намира в непосредствена близост до парка в квартал „Младост“- 3 в столицата.

„Аз лично всяка година за Коледа купувам жива елха, след това обаче срещам трудности с намирането на подходящо място, където да я засадя. Затова идеята да осигурим живи дръвчета за коледните празници, които пък след това да засадим за всички на пролет, много ни допадна. Благодарни сме на общината в София, която подкрепи идеята ни и ни предостави терен и помощ“, коментира Николай Димчев, управляващ директор на ССАРМ.

„Пролетта е най-подходящото време за обогатяване на зеления фонд на градската среда, в която живеем, както и най-подходящото време да се погрижим за въздуха, който дишаме“, коментираха от общинската администрация. Оттам приветстваха начинанието на ССАРМ като проява на корпоративна и фамилна социална отговорност в духа на най-добрите практики на бизнеса в Европа.

Поредицата от зелени събития, осъществена от ССАРМ, е част от активностите, организирани по повод 10-годишнината от основаването на компанията. Още в края на миналата година фирмата проведе серия от благотворителни инициативи за сдружение SOS Детски селища България и Фонд "За децата на героите". За коледните празници, децата на служителите на ССАРМ, както и тези от SOS Детски селища България получиха живи дръвчета. На 15 април част от екипа на компанията пътува за грaд Трявна, където заедно с помощта на децата от Селището бяха засадени дарените дръвчета. Инициативата имаше за цел да насърчи децата да се грижат за околната среда и да проявяват лична отговорност към природата и нейното съхранение. Със същата цел, която се вписва в социално отговорната ѝ мисия, ССАРМ провежда и вътрешна политика в своята офис среда, като предпочита и ползва офис консумативи изработени от биоразградими материали – химикалки, тефтери, флаш памети и др.

„В детското SOS селище в Трявна децата бяха много щастливи и се радваха не толкова на материалните неща, колкото на засаждането, в което ги увлякохме да участват“, коментира Николай Паунов, собственик на ССАРМ – „Целта ни беше да ги накараме да се усмихнат, но искахме не просто да получат подаръци от нас, а да ги подтикнем да бъдат креативни и ангажирани.“

В засаждането в София засади дръвче заедно с татко си, служител на ССАРМ, и малката Теодора Георгиева Илиева, която през септември тази година ще бъде ученичка в първи клас. „Много ми харесва, искам пак да садим дървета за всички“, коментира детето.

През годините ССАРМ се наложи като компания доставчик на висококачествени и надеждни инфраструктурни ИКТ услуги и решения за различни бизнеси. Българската компания притежава най-високо ниво на партньорство с американската корпорация Dell Technologies и е официален представител на немския производител secunet — лидер в областта на криптирането на данни и решения за автоматизиран граничен контрол.

„Екипът ни вече се състои от 30 души, имаме повече от десет нови служители от началото на годината. Да растем с такива темпове е също едно предизвикателство за нас, да успеем да интегрираме новите хора в екипа, за да се получи работещ колектив. В ССАРМ търсим индивидуалния подход, разбиране и решение за всеки личен или професионален проблем. Предлагаме отлични условия на работа, нов модерен офис и професионална ангажираност по интересни и уникални проекти. Даваме всички шансове на служителите си да се развиват, като очакваме хората с повече опит да действат като ментори за новопостъпилите, въвеждайки ги в най-добрите практики на професионализъм “, коментира Николай Димчев.

„Подобно на повечето компании и нашата има амбицията да расте и да се развива. Но в този си стремеж ние разчитаме на екипа ни от специалисти — както в технологичните проекти, които реализираме вече над 10 години, така и в социалните каузи, с които се ангажираме. При нас ентусиазмът и експертизата се съчетават в едно. Вече десет години не се плашим от предизвикателствата всеки ден“, коментира Николай Паунов.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...