10 000 гледаха първия плаващ концерт на Орлин ПавловБлизо 10 000 фенана Орлин Павлов се стекоха на Гребната база в Пловдив, за да станат част от нестандартния плаващ концерт на артиста. Още 5 000 души  от цялата страна бяха запазили виртуално място за концерта, за да го гледат с директен стрийминг през приложението наMyTelenor. Спектакълът се предаваше на живо и в столичния парк „Заимов”, с помощта на 5G технология,  а присъстващите можеха да го гледат и с VRочила.

Страхотно шоу направиха Орлин Павлов и неговите специални гости – великолепните Белослава, Любо Киров, Владимир Ампов – Графа, Бобои балет “Нова”. На сцената бяха и едни от най-добрите български музиканти:Ангел Дюлгеров /китара/, Мартин Ташев /тромпет и вокали/, Милен Кукошаров /пиано/, Борислав Бояджиев – Борче /ударни/, Владислав Мичев /тромбон/, Евден Димитров /бас/. 

Гвоздеят на вечерта беше първото представяне на съвместната песен на Орлин Павлов и Михаела Филева – „Завръщане”, която ще е водещият сингъл от саундтрака на новата романтична комедия  на Ники Илиев, носеща същото име. Парчето е написано от Графа специално за филма. Динамична, носеща настроението на 90-те години, песента скоро ще се сдобие с официален видеоклип и ще се завърти в националния ефир.

Допълнително изживяване за публиката по време на концерта беше и заснемането в реално време на финалната сцена на  филма “Завръщане”, чиято премиера ще е през октомври.  Орлин обяви началото на заснемането й с думите “Готови ли сте да влезете във филма?” и покани Михаела Филева за първото изпълнение на съвместното им парче.

Специално изградената сценаза концерта на Орлин Павлов се държеше над водата от сложна система от 796 модула. Стабилността на конструкцията беше осигурена от 20 бетонни котви,тежащи по тон и половина всяка. Проектът се реализира от Ина Димитроваи Росен Желязков от  фирма „БулДок”, които през 2016 г. бяха в основата на построяванетона инсталациите за проекта на Кристо Явашев „Плаващите кейове” в Италия и Мастааба в Лондон. 

Спектакълът на Орлин Павлов, както и филмът„Завръщане”, сачаст от програмата на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019”.

Грандиозният завършек на този плаващ празник на музиката беше отбелязан с впечатляващо светлинно шоу.

Плаващият концерт се осъществи с подкрепата на“БулДок” ООД, Теленор България, Нисан България, Май Груп Инженерин, ССС чанти и обувки, Юроспийд ООД и хотел “Ландмарк Крийк”.

10 000 гледаха първия плаващ концерт на Орлин Павлов 

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...