„Аз карам велосипед, последвай ме!”Какво може да обедини спортисти, музиканти, актьори, журналисти?

Велосипедът като начин на живот и път към здраве. Зад тази позиция застават и новите посланици на кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!”-  Мартен Роберто, Dj и водещ и Евгени Балев, професионален състезател и треньор по колоездене. Те застанаха с личния си пример зад каузата „Аз карам велосипед, последвай ме!”, за да насърчат  повече хора да превърнат карането на колело в ежедневие.

„Велосипедът ти дава  здраве, защото това е кардио упражнение. Спестява ни много време, защото не се съобразяваш с трафик, задръствания и всякакви други неща. Дава ти чувство за свобода, защото ти решаваш от къде и как да минеш. Дава възможност да бъдеш себе си по още един готин начин.“ споделя Мартен Роберто, който още от малък се запалва по велосипеда.

Неговото послание и спомени от детството, свързани с велосипед, можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=NgquAMPhjns

За професионалният състезател по колоездене Евгени Балев велосипеда е начин на живот. „Велосипедът ни  предоставя възможност да бъдем в добра форма и отлично здраве. Прави ни  по-отговорни към околната среда. Той е начин на живот, а адреналинът от него е винаги в изобилие.”  

Неговото послание и спомени от детството, свързани с велосипед, можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=A8M4eBbYv8A

През 2016-та осем обичани личности записаха своите истории с велосипед, за да вдъхновят повече хора да превърнат карането на колело в ежедневие през летните месеци. За своите три издания, кампанията е подкрепена от над 30 популярни личности. Сред тях са редица спортисти, актьори и певци: Йордан Йовчев, Васил Василев-Зуека, Станка Златева, Мария Гроздева, Диляна Попова, Владимир Пенев, Николай Урумов, Силвия Лулчева,  Ивайло Захариев,  Рут Колева, Деян Донков, Орлин Павлов, Криско, Рафи, Милен Цветков,  Димо от P.I.F. и др. Всички те казаха „ДА“ на карането на колело и застанаха с личния си пример зад каузата „Аз карам велосипед, последвай ме!“.

Вижте още: