Годишните награди на b2b Media 2014Иновативни компании впечатляват с новаторство авторитетното жури в пилотното издание на “Годишните награди на b2b Media 2014”.

Над 12 компании спечелиха вниманието на експертно жури и грабнаха призове в „Годишните награди на b2b Media“, който се провежда за първа година.


Официалната церемония по връчването на наградите се състоя на 24 - ти юни в Bulgaria Mall.

На събитието присъстваха множество официални гости сред които: г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, г-н Огнян Златев ръководител на Представителството на Европейската комиси , Зам. кмет на София г-н Дончо Барбалов, г-жа Йорданка Чобанова, съветник на Президента на Р България, както и представители на бизнес елита и медии.

Годишните награди на b2b Media 2014

В пилотното състезание над 70 иновативни комапнии и предприемачи взеха участие представяйки своите проекти за 2014г.

Заслужено призьорите  заели първо място в конкурса спечелиха вниманието на журито и бизнеса със своите проекти. Ето кои са те:

Категория: Бизнес проект на годината

Pcloud

pCloud е компания, разработваща пратформа за облачно съхранение на файлове (pCloud.com), която придобива все по-голяма популярност в световен мащаб. Към момента услугата има почти 2 милиона потребители, регистирани за по-малко от 20 месеца.
pCloud цели да предоставим на света цялостно и лесно за използване решение за съхранение на файлове в облака, което е подходящо както за частни, така и за бизнес потребители.
 
Категория: Иновативна идея на годината

Смол Фут ООД

Смол Фут е млада компания, изобретила уникален по рода си продукт - надуваеми снегоходки, които патентова по целия свят.
От създаването на компанията през 2011 до сега не е спирало да се разработват нови подобрени модели, отговарящи на нуждите на планинари, спасителни екипи и хора, практикуващи зимни спортове.

Категория: Бизнес сделка на годината

Telerik, a Progress Company

Създадена от четирима приятели в България през 2002 г., Telerik, а Progress Company достигна международна популярност. Компанията е една от малкото в Източна Европа и най-вече в България, която е постигнала успех в световен мащаб.

В края на 2014 г. компанията е закупена от глобалния софтуерен разработчик Progress, в едно от най-големите корпоративни придобивания в софтуерната индустрия в Югоизточна Европа. С придобиването „Телерик“ става „Telerik, a Progress Company“, а основателите на компанията се присъединяват към висшия мениджмънт на Progress.

Категория: Бизнес предприемач на годината

Уолтопия ООД
Ивайло Пенчев

Ивайло Пенчев е изпълнителен директор и основател на Уолтопия ООД. Основател е и участва активно в управлението на редица компании - Walltopia, Auxionize, Extrapack, HRT, CompositeX, Quantacea, Civilia Properties, AFCM. Най-позната сред тях е Walltopia, световен лидер в дизайна и производството на изкуствени катерачни стени и пример за българска компания, която налага тенденциите в международна индустрия.

Есте Клиник Бюти
Радина Денкова

Д-р Радина Денкова е основател и собственик на Есте Клиник Бюти, клиника по естетична дерматология. Клиника съчетава високо ниво на работа с уважение и респект към клиентите. През годините се наложи като една от водещите в България. В клиниката работи високо квалифициран екип от специалисти.

Категория: Най-иновативна стартираща компания

Bee Smart Technologies

Бий Смарт Текнолъджис (Bee Smart Technologies) е иновативна стартираща компания, която разработва комбинация от интегрирани хардуерни и софтуерни решения. Продуктът на компанията е система, която наблюдава, записва и анализира условията и качеството на живот в пчелните кошери.

Категория: Най-иновативна компания

Скейл Фокус АД

Скейл Фокус АД (ScaleFocus) е българска компания, специализирана в предоставянето на ИТ консултантски услуги и разработването на софтуер за клиенти в Европейския съюз и Северна Америка. Областите на технологични знания и умения включват: изготвяне на ИТ стратегии, разработване на софтуер; системи за интеграция и управление на бизнес процеси, системи за бизнес анализ и отчетност, разработване на мобилни приложения, модернизация на приложения, виртуализация на ИТ инфраструктури и контрол на качеството.

Категория: Иновативна сграда

Бизнес хотел Модус, Варна

Хотелът предлага прекрасна концепция, която е оценена от потребителите. Хотелът за втора поредна година е избран за хотел номер 1 в България от най-големия световен сайт за пътувания „Трипадвайзър”. „мОдус“ попадна в класация на 250-те най-добри хотели в света, организирана от международния сайт за резервации Booking.com. С това става и първият български хотел, влязъл в престижния топ 250.

Категория: Най-креативно офис пространство

Publicis Groupe България

Publicis Groupe България е най-голямата комуникационна верига в България, обединяваща 8 специализирани звена (Publicis Consultants MSLGROUP, Saatchi&Saatchi, Publicis Sofia, Leo Burnett, ZenithOptimedia, Publicis Dialog, Publicis Modem, HappyEnd), които работят в областта на ПР, рекламата, медийното планиране, промоционален и събитиен маркетинг, интернет и дигитални решения.

Категория: Бизнес дебют на годината

Euro Sensolab България

Euro Sensolab България e частна сензорна лаборатория, oсновната дейност на лабораторията са експертни услуги при разработването и адаптирането на продукти в хранителната индустрия, а именно специализирани тестове с потребители и с обучени дегустатори-оценители с цел развиване, промяна или подобряване на храни и напитки.

Категория: Социално-отговорна кампания

ЧЕЗ България ЕАД

Компаниите от групата на ЧЕЗ в България прилагат дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност, обединена в проекта „Инвестираме в България". От 2005 г. до момента компанията е реализирала повече от 90 обществено полезни инициативи на стойност над 700 000 лева.

Категория: Бизнес идея на годината

AHA! Car съвместно с Интеримидж ООД

Първото мобилно приложение за споделено пътуване, което дава възможност на непознати да поделят разходи за пътуване и е резултат на партньорството на българската платформа за пътуване Aha!Car и ИнтерИмидж ПР.

Голямата награда: Иновация на Годината

Мусала Софт АД

Мусала Софт е водеща българска компания в сферата на софтуерните услуги, специализирана в изграждане на цялостни софтуерни решения, реинженеринг и интеграция на информационни системи, и ИТ консултиране. Компанията има богат опит в предоставяне на софтуерни услуги, обхващащи целия жизнен цикъл на продукта или решението.

Категория: Бизнес лидер на годината

Деян Колев
Хотел Инвестмънт ООД / Хотел МОДУС

Деан Колев е собственик и управител на емблематичният варненски хотел mOdus. Хотелът бе избран за хотел No1 в България за 2014 и 2015 години в класацията ""25 най-добри хотела в България"" на най-големия сайт за пътувания ""Тripadvisor.com".

Димитринка Гринко
Алфа Кол България АД

Димитринка Гринко- Изпълнителен директор на Алфа Кол България АД.
Димитринка  Гринко е бизнесдама с дългогодишен опит в сферата на събиране на просрочени вземания и кол център услуги.

Годишните награди на b2b Media 2014

Традиционно организаторите b2b Media провеждат бизнес събития, които имат за цел не само да насърчат предприемачеството, но и да помогнат да се развие нов манталитет на инициативност у нас.

Снимки от церемонията можете да откриете във Фейсбук и на страницата на събитието и уеб сайта на „Годишни награди на b2b Media“.

Партньори: Bulgaria Mall, Zagorka, Банкя, FoodPanda, Зала Едно, Tina social club, Domain Marash, Bodylife

Медия и организации партньори: в. Стандарт, БДВО, Start it Smart, Events.bg, b2bmedia.bg, Manifesto.bg

Вижте още: