Планът на ЕС: По-малко шофиране, повече работа от вкъщи

ЕС призовава хората да шофират по-малко, да използват по-малко климатици и да работят от вкъщи поне три дни в седмицата, за да намалят зависимостта си от руския петрол и газ.

Европейската комисия заявява, че с мерките, разработени от Международната агенция по енергетика, домакинствата ще спестяват средно близо 500 евро годишно.Ако всички граждани на ЕС следват плана от 9 точки, наречен "Изиграване на своята роля", ще бъде спестен достатъчно петрол, за да се напълнят 120 супер танкера и достатъчно природен газ, за ​​да се построят близо 20 милиона жилища, според съобщения в медиите.

ЕС и МАЕ казват: „Повечето домакинства имат по-високи сметки за ток поради енергийната криза, изострена от войната. Намаляването на потреблението на енергия е не само настоящ начин за европейците да намалят сметките си, но също така да подкрепят Украйна, като намаляват нуждата от руски газ и петрол".

Втори руски олигарх и семейството му са открити мъртвиОще един от топ олигарсите на Русия беше открит мъртъв заедно с цялото му семейство

Европейските граждани се призовават да изключват парното през зимата и да използват по-малко климатици през лятото, да намалят скоростта по магистралите и климатика в автомобила, съобщава БГНЕС.

ЕС призовава гражданите да използват автомобилите си по-икономично, да ги оставят в домовете си в големите градове в неделя, като вместо това предприемат кратки пътувания пеш или с велосипед, да използват обществен транспорт, както и да използват влак, вместо да летят.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...