Остават броени дни за кандидатстване за Зелените Оскари 2022

Зелените бизнеси, организации и личности са предизвикани да участват със своите проекти, кампании, инициативи и стратегии!

Платформата за кандидатстване в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2022" ще бъде отворена до 29 април 2022 включително. Надпреварата е в над 30 категории - 15 основни и останалите са допълнителни с опростен въпросник.

Всички детайли, срокове и категории може да откриете на сайта: green.b2bmedia.bg

Междувременно станаха ясни номинираните тази година за приза “Зелена личност 2022”.

Шестима активни личности ще се надпреварват за вота на публиката, а гласуването продължава до 4 май 2022 включително на сайта: https://green.b2bmedia.bg

Ето и номинираните:

Любомила Йорданова, Plan A и Greentech alliance

Ивайло Клисуров, Еколог. Управител на Спасителния Център за диви
животни в Стара Загора.

Мария Александрова, Мениджър иновации и предприемачество в Клийнтех България

Виктория Бисерова - Издателство „Ентусиаст“ , автор на инициатива
"Стара хартия за нова книга"

Виктория Блажева, Вдъхновител на партньорството на УниКредит Булбанк
със СУ и активен участник в екипа, който направи първата ESG
магистратура в България

Александър Дунчев, Бивш шеф на Изпълнителната агенция по
горите, заел се с доказването на престъпно източване на 40 млн. лв. от
най-богатите стопанства у нас.

Повече за номинираните, ще откриете тук

https://green.b2bmedia.bg/event/green-person

Националният конкурс "Най-зелените компании в България" натрупа своята история за повече от десетилетие и се утвърди като една уникална инициатива за България, дори и в периода на пандемията и бизнес предизвикателствата през 2020-2022. Идеята за него е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнеси, общини, неправителствени организации и конкретни личности за постигането на устойчиви цели и корпоративно-отговорни стратегии.

Надпреварата е за тези, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции и самоинициират действия и каузи за по–чиста, по-здравословна и по-устойчива среда.

В новото си издание събитието е допълнено със специален Зелен приз на ОББ, както и нови категории, които отразяват усилията на бизнесите в условията на предизвикателства от различно естество.

Отново в конкурсната част ще участват медии със свои зелени инициативи и автори, журналисти и блогъри с техни материали, репортажи, публикации на подходяща тематика.

Кандидатурите се подават на български език. Допълнителните материали се прилагат чрез платформата за кандидатстване.

Официалната церемония ще се проведе на 12 май 2022 г., когато класираните на първите места в основните и допълнителните категории ще получат своите отличия.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...