Първата по рода си среща на високо равнище в България свързва софтуерните инженери с идеите за киберзащита на лидерите от цял свят

Acronis, световният лидер в областа на киберзащитата и хибридното облачно съхраняване, днес обяви, че ще бъде домакин на първата конференция на разработчиците на киберзащита в София, България, на 30 Януари 2019 година. Еднодневната проява, която ще се проведе в Софийския университет, ще представи на софтуерните разработчици световно известни лектори от Acronis, Google, Microsoft, NGINX, VMware, MariaDB, LogSentinel, и ETH Zurich.

Фокусът на конференцията е киберзащитата, иновативния подход, който гарантира сигурноста на данните, достъпноста, личната неприкосновеност, автентичноста и сигурноста (SAPAS, познат още като петте вектора на киберзащита). Програмата на конференцията ще разгледа най-добрите практики и ще предостави практически примери за осигуряване на лесна, ефективна и сигурна защита на данните, приложенията и системите в съвременния свят.

Конференцията за разработчици на киберзащита на Acronis ще представи основна презентация на основателя и изпълнителен директор на компанията Сергей Белоусов за бъдещето на киберзащитата. Другите сесии ще включват:

  • ·Mайкъл “Monty” Уайдниус,първоначалният разработчик на MySQL и основател на фондацията MariaDB, ще говори за сигурноста на базите данни.
  • ·Игор Сисоев,иноваторът, който е изобретил NGINX, втория най-популярен уеб сървър в света, ще говори за уеб-сигурноста.
  • ·Oрлин Василев,инженер по софтуерна инфрастуктура от VMware, ще представи методите за укрепване на сигурноста на Kubernetes с демонстрации на живо на Kube-bench. 
  • ·Димитрий Сошников от Microsoft ще говори за използването на обучителните машини и изкуствения интелект за целите на киберсигурноста.
  • ·Бертран Майер,автор на езика за програмиране Eiffel и професор по софтуерно инжинерство от ETH Zurich, ще обсъди съвременните подходи за развитието на сигурноста.
  • ·Oлег Ишанов,директор по сигурноста на информацията в Acronis, ще предостави плеглед на процесите за развитие на сигурноста.
  • ·Mинко Генчев,старши инжинер по разработка на програми в Google, ще представи тренировъчна сесия по JavaScript с фокус върху Bazel.
  • ·Божидар Божанов, главен изпълнителен директор и водещ архитект в LogSentinel, ще предостави преглед на най-добрите практики за сигурност и мерки за предотвратяване на инциденти при нарушаване на сигурноста.

Всяка презентация ще бъде последвана от сесия с въпроси и отговори, водена от Николай Гребенников, служител по разработка в Acronis. Участниците ще имат възможноста да задават въпроси и да приложат тези знания към техните собствени проекти.

Конференцията ще включва и панелна дискусия, водена от Роб Шлегел, директор на стратегическите проекти и операции в Acronis. Панелисти от Sofia Tech Park, Института за информационни и комуникационни технологии, Министерството на образованието, Софтуерния университет, Coursedot, и Софийския университет ще обсъдят образованието по информационни технологии и как да отключат потенциала на България към информационните технологии.

“Овластяването на софтуерните разработчици с директен достъп до уменията на големите умове е в основата на това, което правим в Acronis,” каза Белоусов. “България се нуждае от големи инженери за разработка на иновативни технологии за задоволяване на нарастващата нужда от киберзащита. Acronis откри миналата година R&D център в София и тази конференция е нашия принос към местната общност.”

Конференцията на разработчиците по киберзащита на Acronis е първата от поредицата световни събития, които са посветени на насърчаването на киберзащитата и развитието на местните таланти. С множество R&Dцентрове по целия свят Acronis винаги търси най-добрите софтуерни инженери. Всички желаещи се насърчават да кандидатсват за открити позиции на acronis.com/en-eu/careers/.

За повече информация относно конференцията, моля посетете acronis.events/sofia2019/. Регистрацията остава отворена до 30 Януари 2019 и билети могат да бъдат закупени на входа. Студентите от Софийския университет ще бъдат допускани безплатно.

Всички приходи от продажбите на билетите ще бъдат дарени по инициативата на фондацията за училищата на Acronis. За да научите повече, моля посетете acronis.org

 

Вижте още: