Компаниите ще могат да обсъдят възможностите за финанисиране от австрийския фонд за рисков капитал по време на индивидуални срещи.

Campus X - най-големият частен инкубатор на технологични компании и талант в Югоизточна Европа, обяви днес, че организира събитие на тема „Venture Capital 101“, което ще срещне български стартиращи компании с фонда за рисков капитал Speedinvest. То ще се проведе на 7 ноември от 18:30 до 19:30 ч. в сградата на Campus X в кв. Младост 1А в София. Входът е свободен, но изисква предварителна регистрация. 
 
Участниците в събитието ще научат повече за плановете за инвестиции в България и региона на Speedinvest – австрийски фонд за рисков капитал, управляващ близо 200 млн. евро, с фокус върху стартиращи технологични компании в начален стадий. Феликс Фалтин, ръководител „Стратегически проекти“ в Speedinvest, ще представи последните тенденции в рисковите инвестиции и сподели кои са най-добрите практики и често срещани грешки, които предприемачите допускат при търсене на външно финансиране.

Преди събитието компаниите ще могат да се срещнат персонално с Феликс Фалтин, за да представят своите бизнес планове и да обсъдят възможностите за финансиране от страна на Speedinvest. Mестата са ограничени, затова е необходимо желаещите да се регистрират и запазят час за срещата от сайта на Campus X.

Вижте още: