Епсилон си партнира с Нетера; разширява мрежата си в Европа и Южна Америка

Сътрудничеството добавя към портфолиото на Епсилон ключови европейски градове като Истанбул, Киев, Прага, Рим, София, Виена, Варшава и Загреб

Епсилон Телеком (Epsilon), глобален доставчик на свързаност, си партнира с телекомуникационния оператор Нетера, за да разшири мрежовото си присъствие в Европа и по света.

Сътрудничеството добавя към мрежата на Епсилон ключови европейски градове като Истанбул, Киев, Прага, Рим, София, Виена, Варшава и Загреб, както и Рио де Жанейро и Сао Пауло в Южна Америка.

Международните клиенти на Епсилон могат да получат незабавен достъп до тези пазари без да имат собствено физическо присъствие на тях. Това става възможно чрез платформата на компанията Инфини (Infiny), която предлага „мрежа-като-услуга“ (Network as a Service; NaaS).

Местните компании на тези пазари също могат да използват Infiny и нейните мрежови решения чрез т.нар. точки за присъединяване, за да получат достъп до гъвкавата глобална свързаност на Епсилон, която ускорява дигиталната трансформация в съответните региони.

„Това партньорство е възможност за нас да предоставим на повече глобални предприятия мрежата и решенията, от които се нуждаят, за да подобрят своята дигитална трансформация и да получат конкурентно предимство на пазара“, каза Марк Дейли, директор на Дигитална стратегия и бизнес развитие в Епсилон.

„Наблюдаваме повишено търсене от страна на клиентите за мрежов обхват в цяла Европа, особено в Турция. Радваме се да добавим Истанбул и редица други бързоразвиващи се пазари на континента към нашето глобално присъствие, за да отговорим на това търсене“.

Мрежовата екосистема на Епсилон обхваща над 300 точки на присъствие и над 600 точки за интернет обмен, а партньорите на компанията включват световни доставчици на облачни, софтуерни и други технологични услуги.

„Радваме се да помогнем на Епсилон да разширят своята мрежа и да предоставят възможно най-доброто обслужване на клиентите си.
Нашата глобална мрежа свързва големи градове в Европа, Северна и Южна Америка, Близкия изток, Азия и Австралия и ще съдействаме на Епсилон да свърже своите клиенти в още много на брой нови дестинации“, коментира основателят и изпълнителен директор на Нетера Невен Дилков.

Платформата Infiny на Епсилон предоставя услуги за свързване при поискване на клиенти по целия свят, включително отдалечен обмен на данни, свързване на центрове за данни (DCI), облачна свързаност (Cloud Connect) и облачна телефония (глобални входящи номера; Global Inbound Numbers).

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...