Телерик Академия с двоен ръст на програмите, курсистите и приходите за последните 5 години

През 2023 г. компанията отбелязва 30% ръст на броя на кандидатите спрямо предходната година

Телерик Академия - водещата трейнинг компания за летящ кариерен старт и успешна реализация, обявява двоен ръст на приходите за последните 5 години. През същия период Академията удвоява броя на програмите и интереса към тях, както и броя на завършилите курсисти. Мрежата от партньори пък се утроява, като достига над 260 компании.
2023 г. в цифри

Само за 2023 г. Телерик Академия отчита 30% увеличение на кандидатите и завършилите. 94% е удовлетвореността на курсистите в Alpha програмите, 92% - тази в Upskill програмите, а 91% от завършилите биха препоръчали обучението в Академията на приятел. Зад тези успехи стои екип от професионалисти, който през 2023 г. също нараства с 35% (до близо 50 специалиста).

Само за изминалата година 6 500 човека обмислят нов кариерен старт с помощта на Телерик Академия, а кандидатите и преминалите успешно програмите са с 29% повече от тези през 2022 г.

През последната година Телерик Академия продължава да инвестира в развитието на програмите, като само за 2023 г. реализира 19 програми (13 Alpha и 6 Upskill). Академията усъвършенства и форматите на обучение, като, благодарение на все по-бързо навлизащия в бизнеса изкуствен интелект, успява да направи ролята на трейнърите по-продуктивна.
За последните 5 години мрежата от компании, които работят с Телерик Академия, нараства до над 260 компании. 3 от 4 организации в партньорската мрежа заявяват, че талантът на Телерик Академия е по-добре подготвен от обучаващите се в други организации. Това е още едно потвърждение, че избраният холистичен подход на трейнингите, с фокус върху практическата подготовка и комбинацията между технически и т.нар. меки умения (soft skills), води до изключително високо качество на обученията. Благодарение на индивидуалната подкрепа и менторство от технологични и soft skills трейнъри, курсистите получават нужния баланс между теория и практика, за да бъдат успешни.

През 2023 г. Телерик Академия добавя в портфолиото си и нова Upskill програма (Upskill Data Analyst), в отговор на нарастващата нужда от специалисти по анализ на данни в световен мащаб. Пилотната програма ще стартира през април тази година.

„Както всяка година досега, целта ни през 2023 г. беше да се развиваме и да бъдем адаптивни на промените. Това, което ни отличава, са не само успешните бизнес показатели, а цялостният ефект на Телерик Академия върху отделния човек (чрез възможността за професионална и лична промяна в положителна посока), върху ИТ индустрията (Телерик Академия има ключова роля в подпомагането на растежа ѝ в последните 14 години) и върху икономиката като цяло (талантът, който създаваме, има директен положителен ефект, не само в ИТ, но и в много други сектори и индустрии). За 2024 г. имаме още по-амбициозни планове, цели за нови програми и формати на обучение, и достигане на нови територии.“ – споделя Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

Награди и отличия

През 2023 г. Телерик Академия е отличена за високите си стандарти и развитие на бизнеса, продуктите, услугите и екипа си с над 15 награди, сред които:

• Компания на 2023 година в категория „Услуги“, Forbes Business Awards

• Победител в категория "Ангажиране на служители" на Forbes HR & Employer Branding Awards

• Единствената българска компания - финалист в рамките на наградите Digital SME awards (категория „Дигитални умения“), организирани от Европейския дигитален Алианс на малките и средни предприятия (European Digital SME Alliance)

• Топ 2 на „ИТ обучителни компании“ в Digitalk 101, 2023

• Топ 30 на “Най-динамично развиващите се ИТ компании” и “Най-бързо растящите ИТ компании”, Digitalk 101, 2023 г.

Вижте още: