За състоянието на един президент

Вчера бившият президент Барак Обама бе на посещение в Белия Дом. На фона му състоянието на настоящия президент Джо Байдън изпъкна още повече. Човекът е истински зле, губи се, отчаяно се опитва да извика Обама, който обира цялото внимание, сякаш ролите им са все още президент и вицепрезидент.

В началото на мандата на Байдън имаше цяла серия с колажи и шеги по адрес на възрастта и състоянието му, на честите лапсуси и грешки.

Постепенно шегите престават да ми бъдат забавни, защото осъзнавам, че не са шеги. Пред нас действително стои един сенилен, възрастен човек, когото принудиха да играе цирк със сетните си житейски сили. Само и само за да свалят Тръмп впрегнаха цялата либерална машина, извършиха нечувани манипулации в медиите (лаптопа на сина му) и цензура в социалните мрежи, спечелиха му изборите, и го оставиха да се мъчи на най-отговорния и тежък пост на света.

Наблюдаваме една истински тъжна картинка, в която сякаш шегите вече бият на кухо. Не те карат да се засмееш, а ядосаш - как се стигна до това? Защо?

Как този уж "велик" и успешен народ допусна един кабал от партийни функционери, медийни магнати и тех олигарси да си направят та*ак с целия свят, поставяйки този сенилен старец на чело на световния военен и политически хегемон?

Някой трябва да плати цената за тази гавра.

Вижте още:

На 30 септември в „Пирин Голф и Кънтри Клуб“ край Банско Американският университет в България (АУБ) събира свои приятели и поддръжници на целодневен благотворителен голф...