Кой град ще е №1 за туристи през 2016?Класацията на Lonely Planet посочва, че най-добрата дестинация за 2016 г. ще е Котор в Черна гора – град №1 за туристи в света.

Втори е Куито, Еквадор, а Дъблин заема третата позиция. Британският Манчестър е девети в списъка, като авторите на класацията твърдят, че неговите предимства са в "динамиката и културния живот", докато Дъблин е отличен за "въздействието върху хората и заради идеите, които ги заливат от многопластовия и разноцветен ирландски град".

Списъкът с най-добрите страни, които да посетите през 2016 година се оглавява от Ботсвана, която задминава Япония и САЩ – те са на съответно на второ и трето място.

Най-добрият регион за туристи е Трансилвания в Румъния, посочва изданието.

Кой град ще е №1 за туристи през 2016?Но да се върнем на градовете. Lonely Planet описва Котор, Черна гора на сайта си като "драматично красив град... вклинен между тъмните планини и залива." Котор става пренаселен през юли и август, когато "яхтите на супер богаташите изпълват Марината, но въпреки това курортът никога не придобива замърсения вид на други европейски крайбрежни градове с огромен сезонен трафик".

Предложението на Lonely Planet е да го посетите, преди тълпите да се усетят и да хукнат натам.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...