Компания от българския IT секторШвейцарската компания с българско IT ноу-хау pCloud се превръща в истинска сензация за световния бизнес.
На пресконференция днес от компанията представиха съвременните тенденции в облачните услуги и демонстрираха как ще изглежда дигиталното ни бъдеще.

„92% от световната информация днес е генерирана през последните 2 години!“ – с тази статистика Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud, навлезе директно в темата. – Дейта сториджът расте 4 пъти по-бързо от световната икономика. Съхранението на този обем информация започва да става все по-трудна задача – както за хората, така и за бизнесите. Нашият силен български екип работи в посока на това не само да предоставя решения за съхранение на данни, но и тези данни да бъдат на най-сигурното място.“

Тунио Зафер обяви и голямото предизвикателство на pCloud към хакерите от цял свят: „От днес започва да тече срокът от 3 месеца за разбиване на иновативната услуга pCloud Crypto, с която компанията гарантира сигурността на файловете на потребителите си. За пръв път се обявява хакерско предизвикателство на реална база, а не на специално създадено копие. pCloud дава награда от 20 000 щатски долара на хакера, който успее да пробие максималната ни защита.“

Зафер коментира сигурността на данните на клиентите:

С обявяването на Crypto предизвикателството, ние по никакъв начин не излагаме на риск данните на потребителите. Точно напротив– с това предизвикателство  всъщност се опитваме да получим ноу-хау относно възможните пробиви в системата, за да гарантираме дори още по-високо ниво на сигурност за данните на нашите клиенти.

С участието си в предизвикателството всеки хакер се задължава да приеме условията на нашия Договор за неразкриване на информация (Non-disclosure Agreement), чрез който ние сме се подсигурили в случай на такъв пробив. По-конкретно, с приемането на тези условия хакерът се съгласява да не разкрива информация за пробива в сигурността за срок от три месеца. Ние ще използваме тези три месеца, за да коригираме проблема въз основа на методологията на разбиване, предоставена от самия хакер.

Вижте още: