История на пивото -  култура, традиции и изкуство на BeerRelation 2014Миленита & Funky Miracle ще закрият фестивала на 15.06


Летен фестивал BeerRelation, в Южния парк, 12 до 15 юни тази година, ще направи началото на лятото ни още по-приятно и нажежено от емоции. Фестивалът, с големия си избор от бира, спорт и музика, е дългоочакван за всички. Не само, защото да изпиеш една бира в Южния парк е чудесно, а и защото отдавна не е имало толкова интересен фестивал. Освен фактът, че на събитието ще можете да опитате “лагер” – най-разпространения тип бира в света, “ламбик” – изключително ароматнo белгийскo пиво и трапистка бира, приготвена от монаси, ще можете да научите много за историята на бирата, да видите завидни колекции и да разговаряте със специалисти в сферата на пивоварството.

Бирата е една от първите специално приготвяни напитки в историята. Често те са съдържали различни добавки, като плодове, мед, подправки и дори билки с наркотично действие. Хмелът започва да се използва сравнително късно, като традиционно бирата се произвеждала главно в домашни условия. През 7 век в Европа някои манастири започват да произвеждат бира с цел продажба, а по-късно и в градовете се появяват специализирани занаятчии-пивовари. През 19 век Индустриалната революция променя изцяло производството на бира, като домашното пивоварство почти изчезва до края на века. Известно облекчаване на законовите изисквания обаче във Великобритания, Австралия и Съединените щати, дава възможност домашното производство на пиво да се възроди като популярно хоби и да се произвеждат изключително интересни, редки, с уникален вкус бири. На BeerRelation ще имате възможност да опитате някои от тях.

Освен с голямо разнообразие от бира, на фестивала ще можете да се забавлявате благодарение на организираните спортни турнири, да преживеете тръпката от футболни мачове от Световното първенство, както и да чуете много различни музикални стилове. В програмата ни са нестандартните Cut Ribbons и специфичните Orthodox Celts, а вече и Rebelites, ЛокМаруху, Rubikub, Миленита & Funky Miracle, комедийният спектакъл „За Георги Парцалев с любов”, та дори и духов оркестър.

В първата вечер, 12 юни /четвъртък/, на BeerRelation ще чуем момчетата от реге групата Rebelites. С песните си „Пеша на море“ и „Jah Jah children”, музикантите ще внесат спкойствие в края на работната ни седмица. Петък, освен да попеем с бандата от Сърбия Orthodox Celts, ще се посмеем с комедийните актьори от трупата на страхотния Венци Мартинов. В събота, 14 юни, ЛокМаруху и тяханата амалгама от фънк, метъл, прогресив, реге и алтернатив ще ни раздвижат и зарадват с песни като „Естрадна любов“, „Зает със себе си“ и „Еуфория“.

В последната, неделна вечер на фестивала, две страхотни блондинки ще излязат на сцената. Първата дама, която ще видим на 15 юни, е Гери Турийска и групата й Rubikub. Музикалният им стил внася приятното хипарско настроение и атмосфера в стила на 60-те с лежерна боса нова, джаз и лаундж музика. Веднага след Rubikub на сцената ще излезе дамата, за чието творчество епитетите не стигат. Миленита и групата й Funky Miracle ще развълнуват всички посетители на BeerRelation. Макар и млади, Георги Стойков, Владислав Мирчев, Пламен Денчев, Алекс Атансаов, Илия Колев, Михаил Мичев, Симо Желязков, Радо Казасов, вече са доказали потенциала си на сериозни джаз и фънк инструменталисти.

Лятото идва бързо, а с него и BeerRelation! Нямате търпение, нали?! И ние. За това не забравяйте – Южен парк, София, на голямата поляна, всеки ден от 12 до15 юни от 12:00 до 22:00. Всички са поканени. Вход свободен.

https://www.facebook.com/events/1411449025793482/?fref=ts

http://www.eventzone.bg/bg/news/details/beer-relation-2014-culture-tradition-art-milenita-funky-miracleВижте още: