Младата реге звезда Jahmmi YouthМладата реге звезда Jahmmi Youth ще поднесе на публиката първия си самостоятелен сингъл „Викай”, изцяло на български език, на първото Ragga Muffin party на открито за сезона.

Премиерата на видеото към песента ще се състои на 20 юни, в столичния клуб „Маймунарника“ (Борисова градина), с участието на Bobo и Skiller.

Песента продуциранa от Symphonics е вдъхновена от социалното пробуждане, на което станахме свидетели миналото лято. Неслучайно името на парчето е "Викай". Jahmmi Youth апелира всички не просто да бъдат по-будни, но и да отстояват правата си, да се изправят срещу стереотипите, да съборят стените и най-вече да преодолеят препятствията, които ги спират да живеят един по-щастлив живот. Песента има клубно звучене, но и носи социално послание, поднесено чрез метафори. Музиката към парчето е дело на младия талант VoLion (SOUTHWICK), който умело комбинира три стила – реге, хип-хоп и денсхол.


Талантлив и креативен, Jahmmi Youth от малък е заобиколен от музика. Роден е в семейството на професионални музиканти. Учи две години тромпет в Софийското Музикално училище. По това време слуша хип-хоп, но когато чува реге музиката, остава силно впечатлен от мелодичността й.

През годините се учи от най-големите имена в жанра, като се старае да звучи максимално автентично. Пее предимно на английски с ямайски акцент (patois), като през годините осъвършенства произношението си до такава степен, че в Европа го бъркат с ямаец. Интересното за него е, че сам пише текстовете и музиката за траковете си. Музиката на Jahmmi Youth е едновременно с дълбоко духовно и социално послание, но също така е подходяща и за хора, които просто искат да се забавляват под звуците на Реге или Денсхол.

Jahmmi Youth е бил на една сцена с имена като Ky-mani Marley, Capleton, Busy Signal, Busta Rhymes, Ms Dynamite, General Levy, Macka B, Protoje, Israel Vibration и др. Бил е на 3 Европейски турнета в Германия, Чехия, Полша, Гърция, Словакия, Словения, Румъния и др. Работил е с продуценти и изпълнители от Ямайка, Франция, Англия, Италия, Словакия и Румъния. Парчето "Giddion", което е дует с King Ali Baba, е и първата колаборация между българин и ямаец. Jahmmi Youth е артист на Symphonics Ent. и е съосновател на първия български реге лейбъл Roots Rocket label (www.rootsrocket.org). Вокалист е в групата Roots Rocket Band, с която през 2013 година печели първо място за района на Източна Европа на най-престижния реге конкурс на стария континент, организиран от "Рототом" реге фестивал.

През 2012 г. издава първия си Mixtape. Зад гърба си има 8 видеоклипа, както и редица взаимни музикални проекти с изпълнители от българската сцена като Рут Колева, Бобо, Графа, Елица Тодорова, Skiller и други.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...