Националния конкурс „Най-зелените компании в България“На 7-ми юни ще се проведе пресконференция, на която ще се обяви кой ще грабне приза „Зелена личност на 2015 г“ в Шестото издание на Националния конкурс „Най-зелените компании в България“.
Ще се обявят кандидатурите подадени в отделните категории, както и новите моменти в конкурса само ден преди официалната церемония по награждаването. Ще се съобщи също кои са журналистите, номинирани за наградата „Зелено перо“.

Пресконференцията ще се състои на 7 юни от 11:00 часа, зала Партер в Министерството на околната среда и водите (ул. "У. Гладстон" 67).

Повече за наградата „Зелено перо“:

За втора поредна година медийната награда „Зелено перо“ провокира сериозен интерес сред журналистите. В шестото издание на събитието се включиха автори на медийни разработки от цялата страна. В продъжение на месец журналистите изпращаха до редакцията своите „зелени“ публикации.

Финалистите ще бъдат обявени по време на пресконференцията.

Повече за Специалната награда - „Зелена личност”:

Всяка година в рамките на конкурса се провежда онлайн публично гласуване, което определя носителя на специалната награда - „Зелена личност”. Отличието е предназначена за популярни лица, които са допринесли за популяризиране и налагане на „зелената идея“ в обществото.

Номинираните за специалната награда тази година:

  • Димитър Николов, кмет на община Бургас
  • Ласка Ненова, мениджър на кампания NowWeMove за Европа
  • Патрик Смитьойс, автор на филми за природата на България
  • Боян Петров, български зоолог, спелеолог и алпинист
 
На пресконференцията ще присъстват Победителя и Надя Маринова, председател на журито в националния конкурс „Най–зелените компании в България“.

Партньори: ЕКОПАКSavantoEasynameDo the Right MixCreativegg, Zagorka, Aтелие ТРИОН, J-Point Group, ФБТИК, ББЛФ, БАИТ, КАБ, БДВО, БАВ, CSR, БАУХ, БНР, Канал 3, AgroTV, ECON.bg, сп. Бизнес Лейди, Предприемач,  в-к 19 Минути, Fakti.bg, INTERIMAGE, сп. Човешки ресурсиManifesto.bg.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...