Воля за спорт в ИвайловградДен преди Европейското в Италия, Михаил Христов игра футбол със състезателите

Джина Стоева вдигна игрището на крака

Повече от 300 души се събраха на спортната площадка в кв. Дружба в Ивайловград, за да се включат към националните състезания за хора с увреждания Воля за спорт. Мероприятието бе открито от тв водещата Нина Хамилтън, която покани на сцената кмета на града Диана Овчарова да даде старт на състезанията.

"В живота винаги има трудности, но когато човек има воля, трудностите са нищо", каза г-жа Овчарова и пожела хубаво настроение на всички.

И докато отборите се разпределяха за надпреварите по крос, баскетбол, тенис на маса, канадска борба, шах, бадминтон, лъчезарната Джина Стоева вдигна на крака игрището с пъстра китка от песни. Само за секунди, цялата тревна площ извън игрището  се изпълни с хора, които дори заформиха хоро.

Специален гост на събитието бе параолимпиецът Михаил Христов:

"Занимавам се със спорт от пет години и за тези години станах три пъти световен шампион, надявам се и тук сред малките състезатели да има такива, които ще прославят България един ден", каза той от сцената и събра всички деца заедно да играят футбол и да се надбягват. Днес той замина на европейско първенство в Италия.

Най-забавната част от мероприятието бе с най-малките участници, които имаха задача да нарисуват любимия Ивайловград. И тъй като публиката чрез своите аплодисменти не успя да определи кой е победителят, всички 30 малчугани си тръгнаха с медали.

Награди имаше и от бизнесдамата и Мисис България Катя Роуз, която е родена в малкото китно градче. По време на награждаването тя зарадва една от победителките в дисциплините с тоалет от Роуз Фешън Хаус.

Певиците Весела Маринчева и Рени от Х Фактор поздравиха гостите за финала на Воля за спорт.

* b2b Media е медиен партньор на събитието.

Снимки: Воля за спорт и Хайлайф

Вижте още: