1362282Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, и водещ превозвач в България, днес празнува 11тата годишнина на базата си в София. WIZZ получи първия си самолет в София на 21 април 2006 и сега авиокомпанията има седем самолета, включително най-модерните от семейството Airbus A321, базирани в българската столица и над 250 насочени към клиента местни служители.

Първият WIZZ полет от София, излетя през септември 2005. Оттогава авиокомпанията стана водещ превозвач в България с близо 7.5 милиона превозени пътници от и до столицата, като непрекъснато разширява мрежата си от нискотарифни линии. Сега Wizz Air предлага от София 33 маршрута до 16 държави, с повече от 2.2 милиона места в продажба през 2017.

На пресконференцията по случай забележителното събитие, Йохан Айдхаген, директор маркетинг, обяви, че WIZZ ще бъде генерален спонсор на Wizz Air Sofia Marathon, това значимо състезание ще се проведе за 33 път в историческия център на българската столица, на 15 октомври. Тази новина отново подчертава дългогодишната ангажираност на Wizz Air с движението и активния начин на живот.

С Wizz Air Sofia Marathon авиокомпанията става генерален спонсор на седем състезания в градове в Европа, където има развити бази. Всички тези събития са много популярни както сред професионалистите бегачи, така и сред аматьорите, и посетителите на градовете.

През 2016 Wizz Air е превозила над 1.7 милиона пътници по нискотарифните си линии от България, подкрепяйки повече от 1300** местни работни места в асоциираните индустрии. В допълнение към седмия самолет базиран в София, Wizz Air ще разположи един Airbus A320 във Варна през юли, откривайки още 36 директни работни места, с което увеличава броя на своите ориентирани към клиента български служители до над 300.
WIZZ предлага сега общо 44 линии от трите български летища: София, Варна и Бургас, на най-ниски цени от EUR 2.99*.

Йохан Айдхаген, директор маркетинг на Wizz Air, каза: “2017 е годината на много важни събития свързани с нашата дейност в България. Неотдавна разположихме първи самолет Airbus A321 на Летище София, което увеличи капацитета по най-популярните маршрути и представихме най-ниските досега WIZZ цени, което прави пътуването още по-достъпно за клиентите ни и днес, само два месеца преди да отворим базата във Варна, ние отбелязваме нашата 11 годишнина в София с изключителна новина. Генералното спонсорство на Wizz Air Sofia Marathon, което още веднъж подчертава нашата отдаденост на България и на активния начин на живот, и ние сме сигурни, че това WIZZ събитие, ще бъде популярно както сред местните клиенти, така и сред посетителите на града. Летенето на ниски цени, както и бягането имат много общо: мобилизират хората, носят нови преживявания и са достъпни за всеки. WIZZ предлага изключителни възможности и за спорт, и за пътуване, и ние приканваме всички наши клиенти да не пропускат нито едното от тях.”

Анатоли Илиев, организационен секретар на „София-Европейска столица на спорта“, допълни: „През годините Софийският маратон се превърна в едно от най-класните и емблематични за София спортни събития. Не случайно мнозина вече го обявяват за един от символите на българската столица. Ние вече имаме солидна история, с лицензирано трасе и над 2000 участника в последното издание на състезанието. Днес Софийският маратон прави много важна крачка към своето още по-добро и престижно бъдеще. Партньорството с WIZZ AIR със сигурност ще ни даде нови хоризонти – както за популяризирането на проявата, така и за осигуряване на повече възможности за участие на атлети от страната и от чужбина, които да повишат нивото на състезанието. 
Благодаря на новите ни партньори за доверието, могат да бъдат сигурни, че правят много точен и верен избор. Да си пожелаем успех на поредното 34-о издание на Маратон София и ви очакваме на големия празник пред Националния стадион на 15 октомври тази година.


1362282-1

На добър час."

Вижте още: