Вдъхновяващи HR и комуникационни стратегии в „Битката за талантите 2021“Международният форум „Битката за талантите“,, организиран от b2b Media, се проведе за пета поредна година и за втори път изцяло в онлайн формат.

В това издание дискусиите засегнаха разнообразни теми – от HR стратегии и мениджърски умения до актуални икономически и социални въпроси. Събитието беше открито от Вицепремиера и Министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, който отправи приветствие към говорителите и подчерта своята визия за бъдещето на пазара на труда в България.

В началото на форума д-р инж. Боряна Манолова, която е главен изпълнителен директор на Сименс за България и Северна Македония, разкри какви са новите предизвикателства в технологичния сектор и как Сименс се справя с управлението на своите кадри в съвременните динамични условия на пазара.

Темата за бъдещето на работния процес и усвояването на дигитални умения коментира Мануела Тотева – практик, анализатор, преподавател и автор в сферата на комуникациите. Гергана Иванова, управляващ партньор в The Smarts Group, говори за изграждането на силна работодателска марка в дигиталната ера.

Сред международните гост-презентатори бяха проф. Сюзан Рейнс – корпоративен консултант и преподавател в Kennesaw State University, САЩ, както и Юлиян Йонита – преподавател и консултант по организационно развитие. От Атланта, Джорджия се включи и Джейми Браун, управляващ директор на Maximus Talent Solutions.

Участие взеха още Мариела Михайлова – HR експерт в Schneider Electric България, Даниела Назим – мениджър човешки ресурси в Endava, Светлозар Петров – изпълнителен директор на JobTiger, както и Борислава Соколова – бизнес партньор Човешки ресурси в Девин.

От Bulwork се включиха изпълнителният директор Снежана Райкинска и старши рекрутъра и team lead Нина Щерева. Интересни мнения и похвати споделиха Максим Бехар – основател на M3 Communications Group, Юлиян Евтимов – управляващ партньор на комуникационна агенция 3CON и Катя Димитрова от Interpartners Communications Group.

Повече за образованието като безусловна необходимост разказа регионалният мениджър за Swiss Education Group Кристина Кирилова, а Татяна Добрева от Mercer представи презентация за глобалните тенденции в привличането и задържането на таланти.

Специален гост беше актрисата Силвия Лулчева, която обърна внимание на темата за мотивацията и постигането на цели по пътя към успеха от изключително интересна перспектива.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...