Acronis отново потвърждава своя ангажимента за подкрепа на местни общности и инициативи в България

Acronis, глобалният лидер в киберзащитата, препотвърди своя ангажимент да подкрепя местни общности и инициативи чрез своите програми за корпоративна социална отговорност и предоставяне на възможности за доброволчество на своите служители, развивайки тяхното лично и професионално израстване.

Когато една компания се иска да стане неразделна част от общността, тя търси различни начини за принос към нея. Acronis активно се ангажира с разработване на образователни инициативи и подкрепа за учене по цял свят. Тук, в България, нашият местен екип е установил връзки с образователни институции, дарявайки книги и осигурявайки обучение. Тази година Акронис България предостави 25 лаптопа на СУ „ГЕО Милев”, гр. Трън, и още 25 лаптопа на III ОУ „Братя Миладинови”, гр. Гоце Делчев.

„Изказвам благодарност от свое име и от името на СУ „Гео Милев”, гр. Трън за щедрото дарение, направено в полза на нашите учители и ученици. Дарените 25 лаптопа, които СУ „Гео Милев”, гр. Трън, получи като благотворителен подарък от Акронис България ООД, ще допринесат за по-добро образование на нашите ученици и ще обогатят възможностите им за професионално развитие. Вашият благотворителен жест демонстрира загриженост за бъдещето на децата и доказва, че тези, които инвестират в образованието, инвестират в бъдещето. Благодарим Ви за протегнатата ръка и за грижата към нашите ученици!“ каза Цветислава Цветкова, кмет на Община Трън.

“От името на всички ученици и учители Ви изказвам нашата огромна признателност за направеното дарение! Лаптопите ще подпомогнат осъществяването на образователния процес и ще допринесат за развитието на учениците в сферата на информационните технологии. Благодарим за оказаното внимание!”, каза Никола Джингаров, директор на ІІІ ОУ "Братя Миладинови", гр. Гоце Делчев.

Когато технологиите се развиват бързо, често компаниите имат излишък от хардуер. Когато тези устройства, като например лаптопи, достигнат края на своя жизнен цикъл, много от тях все още са в отлично работно състояние. В Acronis, вместо да ги изхвърляме, сме избрали да ги даряваме на местни училища и да бъдат от полза за деца в нужда. Това, от своя страна, е съществена част от ангажимента ни да намаляваме екологичния отпечатък върху природата.

Acronis предоставя и редица възможности за доброволческа дейност на служителите, които търсят начини да се включат в общностни проекти като част от Acronis Cyber Foundation Program .

По случай Деня на българските просветители на 1 ноември 2023, доброволци от Acronis обединиха усилията си, за да създадат информационни табла в 34-то училище „Стою Шишков“ в София. Тези табла представят забележителни открития на български учени, всеки от които е оставил значима следа върху света.

По-рано през 2023 година, доброволци от Acronis организираха Ден за професионална ориентация за ученици от начален курс на обучение, участваха в няколко инициативи за почистване в района на планината Витоша и парк "Камбаните" и организираха работилница за изработка на ръчни изделия с цел събиране на средства за подпомагане на местен дом за сираци.

За да научите повече за екологичните, социалните и етичните инициативи на Acronis, посетете https://www.acronis.com/en-us/sustainability-governance/.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...