Предстоят ни нови месеци на обяснения защо черното е бяло

Денков подготвя общественото мнение за това, че през пролетта България няма да поиска конвергентен доклад за присъединяване към еврозоната.

Доклад няма да бъде поискан по същите причини, поради които и служебният кабинет не го поиска през 2023 - не отговаряме на критериите за инфлация. Не отговаряме на критериите за инфлация, тъй като никой не положи усилия за провеждане на антиинфлационни политики.


Напротив, всички политики на кабинета на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са проинфлационни. На този етап инфлацията не е привнесен отвън процес, а на целенасочени държавни политики.

Досадно ще припомня, че кабинетът на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС бе сглобен по четиеи официални причини: - Да има Бюджет 2023 (той е провал с огромно неизпълнение в приходната част само за 5 месеца) - Шенген (от който България продължава да не е част) - Еврозоната (към която няма да поискаме присъединяване тази пролет) -

Промени в Конституцията (тук думата имат експертите, а от тях добра дума за тези промени не съм чул) Предстоят ни нови месеци на цинични обяснения защо черното е бяло.

Вижте още: