Байер обяви, че отваря прозорец за кандидатстване за инициативата си Grants4Ag. Представена за първи път през 2015 г., тя се развива така, че през 2020 г. да предлага на изследователи финансова и научна подкрепа за разработване на идеи за нови решения във всички области на научноизследователска и развойна дейност в направление Растителна защита и семена (Кроп Сайанс). Крайният срок за подаване на кандидатури е 31-ви октомври 2020 г.

„Нашите предишните програми Granst4Ag успяха да привлекат най-добрите предложения в целеви ниши, основно биотехнологични характеристики и биологични продукти“, каза Фил Тейлър, Бизнес партньор Отворени иновации за направление Кроп Сайанс в Байер. „Новият модел на Grants4Ag е разширен, за да достигне до по-голям брой потенциални кандидати и съответно до по-разнообразни иновации.“

Както и при предишните Grants4Ag програми, няма официални изисквания за докладване и кандидатите запазват собствеността си върху всяка разработена интелектуална собственост. Тейлър добави, че компанията разглежда тези грантове като първоначална инвестиция с потенциал да се превърне в по-мащабно и дългосрочно сътрудничество с Байер.

В допълнение към грантовете (обикновено вариращи от 5 000 до 15 000 евро), всеки получател ще си партнира с учен от Байер, който ще предоставя насоки и обратна връзка по проекта. Предишните бенефициенти твърдят, че това отличава програмата Grants4 от традиционните програми за финансиране.

„Програмата на Байер Grants4 е лесна за кандидатстване и ни позволява да изпробваме технологии с технически осъществими експерименти, чиито резултати могат да свържат настоящи и бъдещи проекти“, каза Ханк У. Бас, Професор по биологични науки в Държавния университет на Флорида, който през 2019 година получи финансиране за изучаване на реакцията на царевичните растения към наводнения.

Миналогодишната програма събра кандидатури от общо 17 държави по света и отпусна грантове на 21 проекта.

За периода на кандидатстване към Grants4Ag през 2020 г. Байер си партнира с Halo – платформа, която помага на компании да се свързват с учени посредством интуитивен, опростен интерфейс.

„Създадохме Halo, за да помогнем на компаниите да открият и да си сътрудничат с учени, за да решат днешните предизвикателства и да останат крачка напред от предстоящите такива“, каза Кевин Лиланд, Главен изпълнителен директор и основател на Halo. „Байер отдавна е шампион при отворените иновации и сме развълнувани да подкрепим това търсене, за да могат още повече учени от университети и стартиращи компании да се възползват от неговите ресурси и познания в бранша.“

Пълните подробности за търсените решения на програмата, процеса на кандидатстване и правилата за кандидатсване са достъпни на halo.science/company/bayer-crop-science.

Вижте още: