Луксозни СПА-комплекси с номаниции за Балканските строителни ОскариНай-новите луксозни СПА-комплекси в родните ни курорти поведоха в номинациите на Балканските награди за луксозно строителство VIP Property AWARDS, които ще се проведат на 26 ноември в хотел Кемпински - София. 

Разгърнат сред Долината на тракийските царе „Апартхотел Старосел”, изготвен по идея на възложителя "Старосел Инвест Груп", е от затворен тип, в землището на село Старосел, в подножието на южните склонове на Средна гора. Намира се на север от уникалния по рода си комплекс за вина и СПА туризъм с утвърдената марка "Старосел". Апартаментният хотел е проектиран като ансамбъл от нискоетажни сгради. Архитектурният облик е заимстван от българската възрожденска архитектура. Интериорът е от българска керемида, български естествен камък и дърво. Всички апартаменти са с минерална вода. 

В номинациите достойно място заема и Роял Спа Велинград - най-новият 4-звезден хотел във Велинград. Създаден е с изискан дизайн и разполага със 99 стандартни и луксозни стаи. Хотелът предлага голям и модерен Спа център, както и фитнес с най-висок клас оборудване. Стаите в Роял Спа предлагат невероятна панорамна гледка към града и боровата гора, заобикаляща хотела. 

Морските СПА-коплекси също са представени в тазгодишните номинации - изящният Casa Real е разположен на първа линия в Свети Влас. Разполага с 250 апартамента с площ от 100 кв.м до 650 кв.м. Морското бижу привлича посетители и с луксозния си СПА-център с три големи външни басейна, заобиколени от уникална градина с редки цветя. Освен това комплексът притежава собствен плаж за 200 човека, има и собствен пиано-бар с ресторант. Екстериорното архитектурното решение наподобява венециански дворец. Друг морски СПА-исполин също е конкурира амбициозно в надпреварата - най-новият проект на комплекс "Аполон Несебър". Инвеститорът "Костов - Г 2 ООД" завърши 8-ия комплекс с аполоновско име. Това е затворен комплекс, състоящ се от шестетажна сграда с РЗП 8 500 кв.м., оградена с живописно оформени вътрешни пространства. Огромен СПА-център с луксозни интериорни решение внася допълнително изящество на комплекса. 

В категориите за луксозни морски комплекси се включи и апартхотел „ROME PALACE” - той се отличава с еклектичен стил, смесица между неокласицизъм и сецесион, характерни за 19-ти и началото на 20-ти век. Има препратки към архитектурно-декоративния стил на старата градска сграда от този период, но хиперболизиран с помпозността на неокласицизма. 

Компания “Манов и синове” е сред номинираните в категория Луксозен жилищен проект с бутикова жилищна сграда ”CROWN Residence”. Намира се в квартал Изгрев – един от най-предпочитаните и слънчеви квартали на гр. София. Проектът се отличава с модерна дизайнерска визия и луксозно изпълнение. 

В категория Опазване на архитектурни резервати и културно наследство е номиниран уникалният проект Цареви Кули в Струмица, който ще бъдат реконструирани по програмата за трансгранично сътрудничество съвместно с община Петрич и финансирани от Европейската Агенция за реконструкция и поддръжка. 

Чрез този проект ще се възобновят двата локалитета - Самуилова крепост край Петрич и Цареви Кули в Струмица, които ще представляват нови туристически точки интересни за всички туристи. 

Балканските страни за първи път са включени в номинациите за годишните награди VIP Property AWARDS 2014. Дебют в журито ще има и представител на Македония - председателят на Стопанската Камара г-н Бранко Азески. 
Конкурсъте организиран за четвърта поредна година от агенция ВИП Комюникейшън.

Организаторите на церемонията предизвикаха и международен интерес, както в Русия така и в други страни. В журито ще участват също строителни специалисти от Италия, Русия, Дубай и Абу Даби. Над 30 печатни и електронни медии отразяват събитието, което журналистите определиха като българските строителни Оскари.

Повече информация в сайта - http://www.vipcompr.com.

Вижте още: