Отличават най-добрите мебелни и дървообработващи компании

БКДМП събира над 200 компании от двата сектора на Годишна конференция в Боровец

Призове на най-добрите мебелни и дървообработващи компании ще бъдат раздадени на Годишната конференция на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП). Събитието ще се проведе на 25 ноември от 12:30 ч. в хотел „Рила“, к.к. Боровец.

По традиция на най-големия за двата бранша форум ще бъдат отличени компании, които са с най-сериозни постижения и се представят успешно в производството на дървесина и мебели. БКДМП ще отдаде признание на хората и фирмите, които имат огромен принос за развитието на бранша. По време на събитието тържествено ще бъде отбелязан и 30-годишният юбилей на БКДМП – третата поред браншова организация, създадена малко след промените през 1992 г.

Като основен лектор в Годишната конференция ще се включи австрийският дизайнер Кристиан Крьопфел, който има над 40 награди за дизайн. Той ще говори за най-новите тенденции в конструирането и създаването на екологични, семпли, нетоксични мебели с нулев въглероден отпечатък. Интериорният дизайнер Мелтем Караоглу ще сподели повече как се произвеждат мебелите по поръчка от висок клас, на какви изисквания трябва да отговарят и какви предизвикателства крият подобни проекти, фокусирани изцяло върху удоството, лукса и изискванията на клиентите. Интересна лекция на тема „Силни медии. Силен бизнес“ ще изнесе Христо Христов от Дарик Радио.

Отличават най-добрите мебелни и дървообработващи компании

На конференцията ще бъдат представени най-актуалните данни за производството и потреблението на мебели, актуална статистика за вноса и износа на местно и европейско ниво, съвременните изисквания в дизайна, тенденциите в развитието на бранша пред следващите години, постиженията и добрите практики за българската и чуждестранна индустрия.

Ще бъдат обсъдени и предизвикателствата, пред които са изправени компаниите от двата сектора: трудностите със снабдяване с дървесина, повишаващите се цени на енергийните източници, липсата на добре обучени кадри и необходимостта от повишаване на квалификацията на служителите.

Вижте още: