Acronis, глобален лидер в кибер защитата и хибридно облачни решения, в момента празнуващ 15-тата годишнина, поздравява общността на Лунгунг в Танзания с отварянето на ново училище, осигурявайки възможности за образование за повече от 500 деца, живеещи в селото.

Училището е изцяло спонсорирано от Acronis, построено при партньорство с фондацията Acronis и базираната в Германия организация с нестопанска цел Fly & Help, и е дарено на общността. Общността ще наеме собствените си учители, за да се погрижи за увеличения брой ученици, които сега имат необходимите инструменти и ресурси, за да получат достъп до повече възможности.

Лунгунг е град в област Симанджиро с повече от 3000 жители. Преди училището Acronis, в този град не е имало друго – най-близкото училище е било на 21 км в близкия Лултепес. Децата не са могли да посещават училището, защото е било далече, а родителите им не са имали възможност да водят децата си до училище всеки ден.

Образованието е най-добрият инструмент, който някой може да използва, за да промени живота си и да излезе от трудна ситуация. Acronis основава фондацията Acronis, силно вярвайки, че знанието трябва да бъде налично за всички. Инициативата за училища на фондацията Acronis строи училища, като посреща уникалните нужди на всяко общество и помага на децата да предприемат първата стъпка по пътеката към възможностите.

Фондацията Acronis е била създадена в честа на 15-тата годишнина на Acronis и основния принцип на фирмат, че всички злини са причинени от недостатъчно знание. Фондацията Acronis поддържа множество инициативи по света, целящи да стимулират образованието, за да спечели и защити знанието. Постоянното учене, съзидание и защита на знанието и напредналата технология са неделими части от ДНК-то на Acronis. Като резултат, Acronis е създавала и споделяла знание, спонсорирайки училища, проучващи и обучаващи програми в общности по света.

Acronis гледа напред към следващото важно събитие, което ще се случи през месец ноември в Сенегал; не само че служителите на Acronis са свързани с този проект от първия ден, но те са и физически въвлечени, като 20 от тях пътуват през свободното си време, за да изградят следващото училище със собствените си ръце в продължение на една седмица през месец ноември 2018г.

„Това ново и вълнуващо приключение започва тук днес и се надяваме, че ще посади семената на възможност за индивиди, семейства и общността,“ казва Джон Зани, президент на фондацията Acronis.

Научете повече за проекта: https://acronis.org/schools-initiative/tanzania-loongung/

Вижте още: