1383029Миналата събота се проведе първият по рода си Арт Екстрийм фест 2017, който накара хиляди хора да забравят за скучната работна седмица и да се „пуснат” по тролея на адреналина. Събитието пожъна огромен успех, а организаторът, Владимир Ангелков, сподели: „Най-интересното е, че за първи път правим изложба в дива пещера, т.е. хората ще могат да контактуват първично с природата.”

Дошлите на фестивала успяха да тестват възможностите си, спускайки се с въжен тролей над водопад Скакля и да се насладят на спиращата дъха гледка към Искърското дефиле от невероятните 85 метра височина. Това не беше единствената опция за бърз прилив на адреналин в кръвта – посетителите можеха да изберат и скок с бънджи, като малцина бяха смелчаците, престрашили се да го направят. Специалистите от три пещерни клуба - "Хеликтит", "Под ръба" и "Черни връх" гарантираха за безопасността на преживяването, като увериха всички, че монтираните съоръжения са чисто нови.

Името на фестивала не е избрано самоцелно – за тези, които искаха да съчетаят екстремния спорт с изкуството, имаше организиран вътрешен транспорт между различните зони на събитието. В пещера Темната дупка се проведоха посещения с инструктори и осигурена екипировка. Също така от 12:00 до 18:00 часа посетителите се насладиха и на изложбата на фотографите Петър Чолаков и Валентин Христов, която бе подредена в галериите на пещерата.

Водещ на програмата бе Тео Койчинов от радио Fresh, който забавляваше с интересни игри и малки, и големи. Изпълнението на Валерия Момчилова, Иван Балабанов и Костадин Герджиков провокира извиването на страхотно хоро на поляната, а латино танцьорът Мигел рязко превключи фолклорната вълна и из Искърското дефиле зазвуча салса. През целия ден зад пианото седеше маестрото Запрян Брънчев, който радваше всички с импровизациите си. С изкуството на акро йогата (йога за двама) ни запозна прекрасната Аделина. От сцената ни радваха и БГ Дует, а голямата изненада на вечерта беше Михаела Филева, която накара всички да танцуват на едни от най-големите й хитове.

В една от почивките си, за събитието се изказа и Яни Брънчев: „Невероятен фестивал, изпълнен с много адреналин, изкуство и желание от страна на всички организатори и най-вече от участниците, които преживяха един страхотен ден. Когато духът ти е птица, летиш и знаеш, че си жив. Всички са много удовлетворени от мероприятието и искат септември да го повторим.”

1383029-1 

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...