Executive MBA програмата на Американския университет с виртуално събитие „Предизвикателствата на промяната“Център „Илиев“ в София показа своите възможности за обучение на ръководни кадрипрез  опита на водещи професори и завършили програмата професионалисти

Във виртуалната дискусия на тема „Предизвикателствата на промяната“ се включиха д-р Артър Пантелидес (стратегически мениджмънт) и д-р Андрей Гюров (финанси). Лекция по организационен дизайн и управление изнесе д-р Стивън Макгуайър. Завършилите успешно магистърската програма Евелина Ван Менсел (старши консултант в Innovation Starter Box и преподавател в АУБ) и Петър Торнев (директор на Accenture България) отговориха на въпроси от гостите на онлайн събитието. 

В светлината на стратегическия мениджмънт д-р Артър Пантелидес очерта големите промени на дневен ред в корпоративната култура, които бизнес лидерите могат да обърнат в своя полза и в полза на своите служители: „Идеята за промяна към децентрализация вече се беше зародила, а COVID беше разковничето, което отключи тази съществена промяна в корпоративната култура. Виждаме един бавен, но неотклонен преход към хибридния модел. Ще има някакъв процент от хора, които ще работят в офиса, и друг процент от служители, работещи от вкъщи на принципа на ротацията. Една успешна компания може да бъде гъвкава в своя полза, като намери отговор на въпроса какви системи да внедри, за да бъде възможно най-конкурентоспособна. Всъщност нямаме проблем с промяната, стига да можем да я контролираме“, допълни той. 

Д-р Андрей Гюров се фокусира върху предизвикателствата във финансовата сфера, където той има впечатляващ опит: „Най-вероятно ще ви изненадам, когато кажа, че почти нищо не се е променило в сферата на финансите по време на пандемията. Финансите са ориентирани към бъдещето. Най-доброто, което можеш да направиш, е да си подготвен и гъвкав в справянето предизвикателствата. Ние осигуряваме на нашите студенти инструментите, които са им потребни, за да оценят критично ситуацията и да могат да взимат решения. Първата част е науката, а втората – изкуството на финансите. Да научиш хората на изкуство е най-трудната част. Единственият начин, по който могат да го усвоят, е, като си запретнат ръкавите и започнат да действат“, коментира той.

„EMBA е създадена за хора със значителен професионален опит, които вече са преминали успешно важни етапи в своята кариера и могат уверено до направят гигантски скок напред в реализацията си като личности и лидери“, посочи водещият на представянията по време на Open House Момчил Карпузанов, академичен директор на магистърските програми в АУБ. 

АУБ беше сред първите висши училища у нас, които преминаха към пълноценен учебен процес онлайн. Интересът към Executive MBA програмата, базирана в София, остава постоянно висок, което пролича и от първия виртуален Open House на програмата.  

Вижте още: