1478659Детският филхармоничен хор ще изнесе първия си самостоятелен голям концерт в деня на славянската писменост и култура. На 24 май от 11 часа в зала „България“малките филхармоници ще представят знакови песни от детската класика.
“Идеята за детски хор възникна по естествен начин. В тези два големи състава, които съществуват към Филхармонията – оркестъра и хора, както и редицата камерни състави, детският хор е едно бижу в цялата колекция от чудеса при нас." - разказва маестро Славил Димитров.

Детският филхармоничен хор е нова формация към Софийската филхармония, която започна активен репетиционен процес през сезон 17 /18г. Въпреки, че официалното представяне на хора ще е на 24 май 2018г., той участва в няколко концерта преди това - коледен концерт на 19 декември, Концерт на Кварто квартет - "На пързалката" - 20 декември, Коледно матине сНационалния филхармоничен хор и оркестъра на Софийската филхармония, участие на трети март, участие в третата Национална хорова инициатива "България пее" - /20 -22 април/, където съставът получи диплом за участие и принос в популяризирането на българското хорово изкуство. В хора участват деца и младежи от 6 до 19-годишна възраст. Обособена е и тийнеджърска формация. Това определя и репертоарните търсения на състава - класически, популярни песни за деца, както и произведения, насочени към тийнеджърската аудитория.

Празнувайте 24 май с децата на България!

Билети на касата на зала „България“ и онлайн на Ипей.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...