Софийската филхармония - Vivpiano 2015Тазгодишното издание на конкурса ще бъде открито от миналогодишните носители на Grand Prix junior и наградата на публиката на Viva Piano 2014 – Хасан и Ибрахим Игнатови и носителят на Grand Prix за 2014 г. Александър Константинов, със специалното участие на „София квартет” и на актьорът Ицко Финци.

Момчетата, които вдигнаха на крака цяла България и хора от всички страни в Европа по време на детската Евровизия със своето изпълнение, имат над 40 награди от  България, Турция, Македония, Австрия и Русия. IX-ия Международен конкурс "Франц Шуберт" , VII-мия Международен конкурс за пианисти “Лист-Барток-Лигети”, XXIV-ти Национален конкурс "Светослав Обретенов" , IX-ти Международен конкурс за пианисти "Pera Piyano" (Истанбул, Турция) и много други.

На 12-годишните музиканти им предстои да сбъднат мечтата на мнозина именити музиканти – да свирят в Карнеги хол, Ню Йорк. Но преди да покорят една от най-големите световни зали, ще покорят нас, публиката в Зала България! Виртуозни, слънчеви и атрактивни музиканти, които ще ни очароват с две от най-прелестните творби на Моцарт.

Изключително удоволствие ще бъде да чуете изпълнението на Александър Константинов, който спечели голямата награда на конкурса “Vivapiano” през миналата година е вглъбен, дълбок пианист, под чиито пръсти Шопен се лее с труднопостижими лекота и грация, а иначе Александър по професия е електроинженер. През есента на 2014 г. изнася при голям интерес и с голям успех концерт във Виена.

На Гала-концерта на 26 април от 14ч. пък публиката ще се наслади на изпълненията на наградените и на изкуството на Ицко Финци, който гостува на «София квартет». Любим на публиката с всичките си роли и с неизменната си цигулка, а сега и пиано Ицко ще допълни настроението в залата, заедно с усмихнатите виртуози от «София квартет», за да завършват пъстрата, слънчева картина на този конкурс.

Усмивки и прекрасна музиката - на 22 април от 19 ч. и на 26 април в 14ч. в зала «България»!

Билети на касата на Софийската филхармония в зала «България» и на ticketplus.bg!

Вижте още: