Гръцка круизна компания с фокус върху българския пазар през 2022 г.

Celestyal Cruises – експертите в круизните пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие, обявиха старта на сезон 2022 (от 18 април) и потвърдиха ангажираността си към българския пазар. Круизната линия, носител на редица награди и превърнала се в избор №1 за пътувания в региона, поставя България във фокуса си като ключов пазар за новия сезон.

На официално събитие за медиите в София Г-н Лесли Пиден, главен търговски директор на Celestyal Cruises представи данни от миналогодишната двумесечна дейност на компанията, обслужила 14 000 пасажери при всички стриктни мерки за здраве и безопасност за пътниците и екипажа, приложени според разпоредбите на ЕС и гръцките власти. Той разказа малко повече за компанията, пазара и предстоящия нов сезон, който се очертава многообещаващ.

„Много сме щастливи да бъдем тук днес в София и да представим нашата компания, която е посланик на гръцкия круиз. За нас България е важен пазар, тъй като имаме два страхотни седемнощни круизи „Идилична Егея“ от края на април до октомври, които дебаркират с престой в историческия град Солун, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, известен още и като „гастрономически рай“. Солун осигурява лесен достъп до пазарите на Балканите, тъй като е много близо и спомага за леснодостъпно автентично изживяване на невероятните гръцки острови. Тази есен, през октомври и ноември ще върнем нашия „Еклектичен“ маршрут, който ще включва спирка в Солун, както и включва друга нова дестинация: Кавала – северният, вековен гръцки пристанищен град на Тракийско море, често наричан „син град” поради кристалночистите си крайбрежни води и легендарната живописна гледка към морето.“, разказа Пиден.

All-inclusive изживяване за всеки вкус и възраст

През годините Celestyal Cruises успя да се превърне в предпочитан избор на българските туристи за пътувания по море до едни от най-атрактивните дестинации в Гърция, като Санторини, Миконос и Крит, както и до някои по-малко познати скрити бижута на Средиземноморието, като живописния остров Милос и пропития с история Патмос.

Една от най-силните страни на Celestyal е достъпната цена и съотношението цена/качество – без скрити пътни разходи, тъй като всичко е включено в цената (храна, напитки, 2 екскурзии и развлечения на борда).

Круизната линия е специализирана в този регион на Средиземноморието и пътуващите с нея имат възможност да се потопят в автентичния дух на Гърция, като тя предлага както по-кратки пътувания с между 3 и 4 нощувки, така и по-продължителни и с повече спирки. Celestyal Cruises позволява отпътуване от близки до България пристанища като Пирея, а вече и от Солун. Круизните кораби на компанията са с по-малко гости на борда, което позволява интимно и уединено преживяване за пътуващите заедно с възможност за достигането на закътани малки пристанища, до които големите круизни кораби нямат достъп.

Г-жа Ефи Карнеси, мениджър „Бизнес развитие за България“, представи маршрутите и услугите на борда на круизите. Тя разказа за прочутите персонализирани услуги на Celestyal Cruises и подчерта наличието на българскоговорящ екипаж на борда, което гарантира приятното изживяване за пътниците и с което компанията изгражда повече доверие у българските туристи в услугите на Celestyal Cruises.

Г-жа Карнеси сподели още: „Имаме позитивни очаквания за динамичния български пазар. Пътешествениците от България постепенно нарастват, като през 2019 г. имахме 2254 гости на борда. Нашата цел е да запазим тази тенденция и през 2022 г.. след турбуленцията, предизвикана от пандемията в туристическия сектор като цяло. В дългосрочен план целим ръст през 2023 г. и в последствие с годишно увеличение от 20% на туристите от България.

С гордост отбелязваме, че до момента успяхме да установим надеждно, успешно и продуктивно сътрудничество с 25 български туристически агенции.“, допълни тя.

Вижте още: