Преференцията проработи и при леви, и при десниПо неокончателни данни на РИК в 23 МИР- София за мен са гласувалипреференциа лно 18.27% от гласувалите за БСП. /5 880 преференциални гласа от общо 32 180 за БСП, отчете кандидатът на левицата Георги Кадиев.

Десният реформатор Мартин Димитров също се радва на успех. Той измества втория в листата Гроздан Караджов, благодарение на преференциалния вот. Във Фейсбук Димитров отчете - Благодаря на всички, които подкрепихте мен и Реформаторите. Резултат от 9% за страната е добро начало. Понеже много хора ми звънят и питат какво става, на база публикуваните непълни и неокончателни данни от ЦИК, в 24 МИР за Реформаторите са гласували около 31 000 души. За мен
преференциите са над 2 600 или около 8,5%. Това вероятно няма значение, защото в 24 МИР се очертава да имаме три мандата.
Дано България поеме по нов път и Бог да ни е на помощ!

Кадиев също се радва на резултатите. "Искрено благодаря на всички, които гласувахте преференциално на изборите вчера и на тези, които избрахте с преференцията си да подкрепите мен. Преференциално в цялата страна са гласували над 37% от хората, което е ръст от над 40% спрямо изборите през май. Вашето активно участие имаше смисъл. Вие доказахте, че трябва да се промени начина на правене на политика у нас. Избирателят е този, който решава не само партиите, но и хората, които да го представляват", написа Кадиев.

Вижте още: