Талантите и образованието през погледа на работодателите

Качественият екип привлича клиенти, коментира Максим Бехар, основател на M3 Communications Group.

Регионалният мениджър за Swiss Education Group, Кристина Кирилова обърна внимание на темата за ролята на образованието в избора и подготовката на таланти. Тя взе участие в годишния форум „Битката за талантите“, организиран от b2b Media.


Кирилова представи и данни от Бюрото по труда, според които през първото тримесечие на 2021 г. над половината от регистрираните безработни са без квалификация, а близо 40% са с основно или по-ниско образование. Висшистите са около 13,8% от регистрираните. Swiss Education Group (SEG) е най-голямата група за образование в сферата на хотелиерство и бизнес в Швейцария, с над 40-годишен опит в обучението на лидери в индустрията. Кристина Кирилова недвусмислено изтъкна предимствата на качественото образование при намирането на работа и за карирното развитие.

Талантите и образованието през погледа на работодателитеДаниела Назим от Endava сподели, че в компанията отговарят на променящите се нужди на служителите чрез нов тип офис пространства, тъй като „за да дойдат в офиса хората трябва да виждат добавената стойност в това“. В този смисъл бяха и думите на Георги Попчев, мениджър офис площи в Lions Head Investment – „Фирмите осъзнават, че офисът им е необходим, но преоткриват новите му функции“.

Максим Бехар, основател на M3 Communications Group, също беше част от събитието посветено на новите HR стратегии и бизнес модели.

„Можеш да имаш най-доброто портфолио от клиенти, но ако нямаш качествен екип, те скоро ще си тръгнат. И обратното – ако имаш един прекрасен екип, клиентите рано или късно ще дойдат, защото ще видят, че можеш да им свършиш работа.“, каза Бехар.

Талантите и образованието през погледа на работодателите

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...