Всяка една от думите (Samodiva Mastermind Retreat) в това 6-дневно приключение заслуважава внимание. 

Какво точно означава ритрийт?

Терминът има различни значение, но в контекста на бизнеса е свързан с временно оттегляне (буквалното значение на ритрийт) от рутинното ежедневие, презареждане, почивка и генериране на нови идеи. Навременното оттеглянеот работната среда, от познатото, та дори и от близкото ти обкръжение в определени моменти може да бъде живототрансформиращо– разбира се при определени условия. 

Какво е Samodiva Mastermind Retreat?

Samodiva Mastermind Retreatе пътуване към себе си – поемаш в различна посока и, колкото повече се отделяш от всекидневните задачи, толкова по-креативна и различна гледна точка формираш. Атмосферата е спокойна, имаш възможност да помислишза това, което е наистина от значение, да повдигнеш важни въпроси и да намериш отговорите им. Освен това срещаш хора от различни националности, култури и опит, с които създаваш истински Мастърмайнд. 

Научи повече:

http://www.samodivaretreats.com/

Какво означава мастърмайнд?

Буквалното значние на Mастърмайнд е човек с изключителен интелект. Когато групаот хора със сходна визия и ценности концетрират вниманието си върху определено предизвикателство, подпомогнати от международни фасилитатори и лектори, те фомират пълноценен мастърмайнд. В правилно фасилитирания мастърмайнд за всеки участник ползите са неимоверни. Най-голямата полза е, че всеки получава различни гледни точки по отношение на предизвикателства в бизнеса и личен план, и в процеса на събирането и сглобяването им, формира нова такава. А понякога е нужно просто да погледнеш проблема от различна гледна точка! И всичко това през опита на всеки (участник/лектор) в среда, предразполагаща към формиране на истински и искрени взаимоотношения.  

С какво е различен Samodiva Mastermind Retreat от останалите?

Фокусът не е върху почивката, макар всеки от участниците да има възможност да се отпусне в заслужена почивка в 5* Spa & Wine комплексUva Nestum. Samodiva Mastermind Retreat цели да концентрира вниманието върху предизвикателствата, с които всеки (индивидуално) се сблъсква, с помощта на 12 бизнес лидери от целия свят и 6-ма международни лектори (формиращи Мастърмайнд Борд), с които има възможност да  прекара 6 магични дни сред красивата природа на България. Освен това всичко е през призмата на магично преживяване, възкресяващо мита за Самодивата в съвременен контекст. 

Защо “Samodiva” Мастърмаинд ритрийт?

Самодивата е митично същество със свръхестествени сили.  Ритрийтът цели да субъди свръхестествените сили в дръзналите да се присъединят. Всеки ден  е посветен на жизненоважни аспекти, които стоят в основата на „пробуждането“ на суперсилите във всеки и постигането на балансиран и удовлетворяващ начин на живот. 6-те подбрани теми са свързани с дейностите през деня, опита на лекторите (част от Мастърмайнд Борда на Ритрийта), които ще водят и фасилитират сесиите и имат директна връзка с мита за изключително красивите женски горски феи – Самодивите.

Какви са застъпените теми и от кои лектори ще бъдат водени?

Първият дене посветен на „Curiosity & Joy” (Любопитсво и радост). Самодивите използвали песните и танците си да привлекат вниманието на хората, като ги карали да забравят проблемите и тревогите си. Ето защо в ритрийта са подготвени песни и танци от българския фолклор с цел да събудят духа на българския фолклор и традиции, носещи радост и положителни емоции и провокиращи  любопитсвото.  Лекторът, който ще води първата сесия е асистент-професор в университета на Тенеси и автор на 2 бестселъра – Джеймс Уилямс.

Вторият дене с фокус „Values & Beliefs“(Ценности и вярвания). Мастърмайнд сесията ще се проведе на един от духовните центрове в България – Рилския Манастир. Самодивите, като покровителки на героите, винаги са подкрепяли личности с непоклатима ценността система и убеждения за това, което е правилно и важно в живота. Савитри Маккуиш, посланник на мира в световен мащаб с днешна дата, ще проведе Мастърмайнд сесията по темата.

Третият денще премине под мотото на„Freedom & Adventure“ (Свобода и приключение). Самодивите били способни да променятвъншния си вид и да се преобразяват в различни същества, което им давало свободата да се придвижват от място на място и да вземат креативни решения по отношение на всичко, което се изправяло по пътя им. В бизнеса тази гъвкавост и възможността да погледнеш ситуациите от гледната точка на друга личност, е изключително важно качество. Ели Желева (Експерт дигитален маркетинг и предпримач ) е пример за личност, която знае как да проявява кураж и смелост в различни житейски ситуации. 

Четвъртият дене с фокус „Bravery & Courage“ (Кураж и смелост). Самодивите, като пазителки на георите, винаги са били до тях в битка. Смелостта е качество, което всеки лидер е необходимо да развие. Кристофър Уейс притежава тези качества и няма по-подходящ в Мастърмайнд Борда от него (актьор, предприемач и аудио-визуален експерт), който да води тази сесия.

Петият дене посветен на „Health & Revitalization“(Здраве и презареждане). Самодивите знаели тайните на лечебните сили на билките и били способни да изцерят всяка болест. Лидерството изисква сериозне ресурс от енергия и презареждането и грижата за здравето са от изключително значение. Рада Петел, в ролята й йога учител (създадел на TOGA – Toning Yoga) и международен лектор с акцент здравословно хранене, фитнес и спорт, ще сподели нейната рецепта за здравословен начин на живот.

Последният (6-ти ден)е с тема „Focus & Balance“– Фокус и баланс. Самодивите носели славата на безупречни изкусителки. Както защитавали и помагали на героите, така можели и да унищожат онези, които се подават на изкушенията и проявяват слабостите си. В света на бизнеса присъстват много изкушения – балансът, фокусът и ясният ум по отношение на истински стойностните в живота неща, зареждат със сили да одържим на ралични изкушения и да продължим по пътя, който ни носи щастие, удовлетворение и ни прави по-силни.Сенсей Ивайло Петров – V дан Айкидо ще демонстрира напрактика важността на Баланса, както в Айкидото, така и в живота.

Кой може да заеме участие?

Амбициозни предприемачи, лидери и мениджъри, които вярват, че е възможно с действията си да оставят траен и положителен отпечатък върху обществото и света като цяло.

Ако смятате, че влизате в групата на хора със големи идеи и амбиции, попълнете апликацията и можете да бъдете един от 12-те селектирани участници в Samodiva Mastermind Retreat.

http://www.samodivaretreats.com/apply-to-get-invited/

Къде се провежда?

Ува Нестум Spa & Wine резорт в полите на Пирин.

http://www.samodivaretreats.com/#venue

Колко струва?

Цената на Самодива Мастърмайнд Ритрийт само за това издание е 3200 евро (без ДДС) (цена на ритрийта 7500 евро).

Кандидатсвай сега:

http://www.samodivaretreats.com/apply-to-get-invited/

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...