Иновативен портал за благотворителност привлича дарения и у насСтартъп проектът на български екип е бум във Великобритания с над 2 000 каузи и 20 000 корпоративни и частни донори

Онлайн платформата KindLink, която разчупи модела на ангажиране на бизнеса със социални каузи, заработи и у нас. Порталът с иновативна технология и функционалности е дело на български екип, но е развиван основно за пазара въвВеликобритания.Само за 3 години стартъп проектът прави истински бум - портфолио от над 2000 каузи, регистрирани 1200 благотворителни организации и 50 000 служители от големи компании, които искат да бъдат доброволци или дарители. 20 000 корпоративни и индивидуални донори са правили дарения през платформата до този момент. Повечето от ключовите банки, финансови институции и технологични конгломерати на Острова използват тъкмо KindLink за набиране на средства и отчетност на благотворителните инициативи.

Българският партньор на KindLink е CSR Bulgaria, чийто екип вярва, че ще повтори този успех и у нас. „KindLink e социална мрежа с мисия: общност, в която отделните хора, неправителствени организации и компаниите се свързват лесно едни с други, като виждат ясно влиянието от сътрудничеството си върху околния свят“, разяснява изпълнителният директор на CSR BulgariaБорис Колев. 

Порталът дава възможност нанеправителствените организации да ползват безплатно дигитален инструмент, който представя дейността им публичнои привлича подкрепа за каузите им като, в същото време, осигурява на дарителите необходимата прозрачност за използването на средствата. 

Видео репортаж на BBC за KindLink вижте тук – https://youtu.be/WwNnNSxabtY

KindLink дава възможност и на компаниите да менажират и покажат ясно и атрактивно доброто, което правят – и като благотворителност, и като политики за устойчиво развитие. В рамките на профила на компанията, всеки служител получава свой профил, от който може да търси иинициира каузи, да се включва във вече обявени такива, да измерва приноса си и да споделя всичко директно в социалните мрежи. Това отговаря на желанието на все повече служители да имат възможност да доброволчестват или да правят добро по други начини, за да се чувстват ангажирани с даден екип и компания. 

Друго голямо предимство на KindLink е, че благодарение на специално разработения софтуер, фирмите получават автоматизирани отчети за своята благотворителност и дейностите по устойчивото си развитие

„KindLink осигурява на бизнесите всеобхватна технология, с която могат да проследят даренията и приноса си, да споделят резултатите от тях с клиентите си, да създадат силна корпоративна култура на благотворителност и да ангажират служителите си около ценностите на компанията“, споделя създателят на платформата Искрен Кулев. 

Иновативен портал за благотворителност привлича дарения и у нас 

Проектът има потенциал да промени в положителна посока третия сектор. KindLink дава на благотворителните организации безплатен инструмент, който е лесен за използване, спестява им време, и им помага да разширят кръга от дарители и средствата, които получават за каузите си. 

Платформата не взема комисионна от даренията, така че 100% от средствата отиват по предназначение. Неправителствените организации, които досега са включени в мрежата KindLink, спестяват средно около 62% от подобни такси, в сравнение с други платформи за набиране на средства.  

Разликата с други платформи е и в изключителната прозрачност на дейностите и доверието към неправителствените организации, до което тя води. Например, във Великобритания 71% от хората споделят, че биха дарявали повече, ако знаеха къде и как точно са използвани дарените средства. Прозрачността и ясно представеният принос на всяка компания и отделните служители, привлича повече нови индивидуални и корпоративни дарители, което води до увеличаване на влиянието на благотворителните организации в обществото. 

За платформата KindLink, вижте повече на адрес www.kindlink.bg

 

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...