Телерик Академия отвори приема за Upskill програмата за DevOps инженери

Трейнъри и ментори в програмата са водещи практици с огромен принос за развитието на AWS общността в България

Телерик Академия - водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация, обяви прием за второто издание на програмата за подготовка на DevOps инженери - Telerik Academy Upskill DevOps. Обучението отговаря на нуждите на ИТ бизнеса у нас да доставя бързо още по-качествени и иновативни софтуерни решения. Участниците в Upskill DevOps ще придобият нужните умения за тази роля в рамките на 3 месеца под менторството на първия в България AWS (Amazon Web Services) Community Hero и главен трейнър в програмата, Даниел Ранков, и екип от доказани експерти, сред които и Ивайло Връбчев, AWS Ambassador.

Приемът в единственото за годината издание на DevOps обучението продължава до 11 септември през сайта на Телерик Академия. Програмата е подходяща както за младши DevOps инженери, които искат да надградят знанията си, така и за преквалификация на специалисти със сходни професии като софтуерни инженери или системни администратори. Обучението също дава възможност на софтуерните компании да инвестират в развитието на уменията на служителите си, с които да имплементират ключови DevOps практики за създаване на софтуерни продукти и услуги с по-високо качество и да постигат по-бързото им извеждане на пазара.

„Ролята на Телерик Академия е функция на ИТ сектора и отговаря на нуждите му, както и на необходимостта на хората да се развиват, за да са готови за настоящи и бъдещи предизвикателства и професии. Тази най-цялостна Upskill DevOps програма у нас е отговор на тези нужди. Във второто издание участниците ще се обучават от едни от най-дейните и отличени от AWS експерти в България, както и редица други доказани DevOps инженери. С придобитите умения и опит курсистите ще донесат нови похвати и стратегии в разработката на софтуер в компаниите, в които работят, с което доближават страната ни с още една стъпка напред до ключов продуктов и иновативен център в региона“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Най-цялостната подготовка на DevOps инженери

Според данни на StrongDM и IDC до 2022 г. сферата на DevOps ще нарасне близо три пъти, достигайки 8 милиарда долара. Програмата на Телерик Академия за подготовката на DevOps специалисти е валидирана от водещи софтуерни компании, сред които Experian, OfficeRnD, AtScale, Sitecore, DataArt, Melon, ST6 и Americaneagle.com. Съчетанието на теория и практика, постоянната връзка с практици в сферата, работата в малки групи и разработката на реални проекти са в основата на цялостната подготовка на участниците, така че да могат да приложат наученото веднага в работна среда.

Главен трейнър в програмата е Даниел Ранков, Cloud & DevOps мениджър в MentorMate, носител на 7 сертификата от Amazon и първият AWS Community Hero в България. Към него се присъединяват и гост- лектори, сред които Ивайло Връбчев, Директор Professional Services в HeleCloud и AWS Ambassador, Калоян Вълков, DevOps и Cloud инженер в ITGix, Христо Войводов, Staff Engineer във VMware, Станислав Христов, Cloud Craftsman в ST6 и Виктор Цветков, главен технологичен директор на Телерик Академия.

С тяхна помощ в рамките на 3 месеца участниците ще усвоят ключови инструменти и концепции за прилагането на най-добрите практики за бързо производство и доставка на качествен софтуер. Сред темите в програмата са стадиите в жизнения цикъл на софтуер, т. нар. SDLC, софтуер мониторинг, сигурност и DevSecOps, основи на Kubernetes, Cloud услуги, AWS и др. Обучението включва няколко практически задания по време на курса и финален проект - разработка на DevOps стратегия от край до край.

Кандидатстване и прием

Срокът за подаване на кандидатури и CV е 11 септември, а следващата стъпка в процеса е преминаването през онлайн тест по основи на DevOps. Изискванията към кандидатите са да имат начални познания за етапите, част от целия жизнен цикъл на разработка на софтуер (SDLC).

Програмата ще стартира през октомври с онлайн вечерни лекции два пъти седмично, които позволяват съчетаването ѝ с други професионални и лични ангажименти. Участниците ще имат допълнително време за практика и дискусии с водещия трейнър, както и възможност за участие в пожелателни networking събирания.

Вижте още: